MOBIL

Galaxy S4 Mini kan få Exynos

Samsungs neste mini-telefon kan bli en spreking.

25. mars 2013 - 13:13

Samtidig som Samsung har kjørt på med stadig større skjermer i toppmodellene sine, har de sett behovet for å fylle inn med alternativer for de som ikke er interessert i å bære rundt på store telefoner. I Galaxy S III Mini var det dog lite annet enn designen som minnet om storebroren, da den er vesentlig svakere spesifisert.

Nå kan det se ut til at Mini-versjonen av nylanserte Galaxy S4 kan bli en helt annen historie. I en liste som nylig dukket opp på Sammobile finner du den foreløpig ulanserte systembrikken Exynos 5210, som ryktes å være aktuell i S4 Mini.

Det er ikke helt klart hvilken prosessor som vil drive maskinvaren, men det er snakk om enten en tokjernet Cortex A15-prosessor - altså samme type som står i Nokia Lumia 920 og andre mobiler med kraftige dobbeltkjerner - eller en kombinasjon av to A15-prosessorer og to av den svakere A7-varianten. Formålet vil i såfall være å hoppe mellom prosessorene for å spare strøm.

Hvilken grafikkbrikke som står i godsaken blir foreløpig ren gjetting, da Samsung har hoppet mellom det meste som eksisterer de siste årene.

Det er forøvrig ventet at det også kommer en LTE-variant av telefonen. Det er ikke helt umulig at denne kommer til å kjøre på Snapdragon-maskinvare istedenfor Samsungs egenutviklede Exynos.

Telefonen skal ellers (selvsagt) være vesentlig mindre enn Galaxy S4, ha en 4,3-tommers skjerm med 940 x 540 pikslers oppløsning, og kjører på Android 4.2.

Den offisielle lanseringen kan skje så tidlig som i juni, så mer info får vi nok om ikke altfor lenge.

Kilde: Sammobile via GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.