MOBIL

Galaxy S Advance er offisiell

Samsungs hittil billigste dobbeltkjernetelefon.

30. jan. 2012 - 14:00
Vis mer

I morgentimene skrev vi om en ny, uoffisiell Galaxy S-utgave med doble prosessorkjerner, og det skulle ikke ta lange tiden før Samsung gikk ut med spesifikasjonene offisielt.

Samsung Galaxy S Advance

Samsung gjorde et forsøk på å blåse nytt liv i Galaxy S-familien sin ved å lansere Galaxy S Plus i fjor. Her fikk du samme innpakning som originalversjonen, men  med ny maskinvare. Med Galaxy S Advance går serien over på doble prosessorkjerner.

LES OGSÅ: Test av Galaxy S Plus

Galaxy S Advance skal være den hittil billigste dobbeltkjernetelefonen fra selskapet, og det er naturlig å sammenligne den med Galaxy R, som deler mange av egenskapene. 

Det er ikke helt klart hvilken systembrikke som står i telefonen, da alt Samsung opplyser er doble prosessorkjerner med en hastighet på 1 GHz. Dette heller mer i retning av Nvidias Tegra 2-brikke enn den først antatte (og mye sterkere) Exynos 4210-plattformen.

Super-AMOLED

Skjermen er av typen Super-AMOLED, har en størrelse på fire tommer og oppløsningen 800 x 480 piksler. Den er altså 0,2 tommer mindre enn skjermen i Galaxy R, men har til gjengjeld bedre skjermteknologi.

Kameraet ser ut til å være nøyaktig det samme som i Galaxy R, med en stillbildeoppløsning på 5 megapiksler og videoopptak i 720p (30 fps).

Batteriet har noe lavere kapasitet, med 1500 mAh mot 1650 mAh. 

Telefonen har Android 2.3 Gingerbread ved lansering, men i og med at Galaxy R får Android 4.0 går vi ut fra at dette gjelder for denne modellen også. Uten at det er bekreftet fra Samsung, altså.

LES OGSÅ: Disse Galaxy-modellene får Android 4.0

Kompakt

Størrelsesmessig er Galaxy S Advance smalere og kortere enn toppmodellen Galaxy S II, men er tilgjengjeld tykkere og veier drøyt ni gram mer. Vi snakker altså om en ganske så kompakt sak.Galaxy S Advance er mer kompakt enn Galaxy S II.

Telefonen skal i første omgang rulles ut i Russland, noe som skjer i februar. Deretter skal den gradvis komme på markedet i resten av Europa, så det er gode sjanser for at du kan få tak i et eksemplar her til lands i løpet av mars.

Prisen er ikke oppgitt, men da det skal være selskapets rimeligste dobbeltkjernetelefonen vil den mest sannsynlig lande på mellom 3000 og 3500 kroner.

Kilde: Samsung

LES OGSÅ: 8 gode Android-telefoner til under 2500 kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.