MOBIL

Galaxy Nexus eller Galaxy S II?

Er du blant dem som sliter med å velge?

18. jan. 2012 - 18:38

Med så mange gode mobiltelefoner å velge mellom er det ikke lett å velge riktig, og ut fra forespørsler vi har fått gjentatte ganger på e-post, på Facebook-sidene våre og fra venner er det spesielt to telefoner folk sliter med å velge mellom i dag: Galaxy S II og Galaxy Nexus.

Vi kan ikke fortelle deg hvilken telefon som er best for akkurat deg, men forhåpentligvis vil punktene nedenfor gjøre veien til det riktige valget enklere.

Først: Les tester

Om du er blant dem som sliter med å velge antar vi at du allerede har lest tester av telefonene. Om du ikke har gjort dette, er dette det naturlige stedet å starte for å få et solid inntrykk av begge modellene.

Siden du befinner deg på Mobili.no skal vi selvsagt anbefale våre egne tester først:TEST AV SAMSUNG GALAXY NEXUS

TEST AV SAMSUNG GALAXY S II

Du finner også gode, norske tester av begge telefonene ved å søke på modellnavnene hos Amobil og Din Side.

Det er umulig å skrive en helt objektiv test, så vi vil alltid anbefale å lese flere tester for å snappe opp flest mulig synspunkter og innfallsvinkler på telefonene. Kommentarfeltene under testene skal du heller ikke undervurdere - leserne kommer veldig ofte med gode innspill som ikke er med i testen.

Lær deg hovedforskjellene

Både Galaxy S II og Galaxy Nexus er knakende gode telefoner, og det er nettopp det som gjør valget vanskelig. Her er det personlige preferanser som må avgjøre hvilken telefon du til syvende og sist velger.

Det er ikke alltid lett å få et skikkelig inntrykk av de faktiske forskjellene ut fra tester, så vi skal oppsummere de viktigste forskjellene:

1. SKJERM

Skjermen i Galaxy Nexus vil for mange være det største trekkplasteret. Med en størrelse på 4,65 tommer og en oppløsning på hele 1280 x 720 piksler får du svært god oversikt og sylskarpt bilde.Galaxy Nexus har HD-skjerm.

Skjermen i Galaxy S II har en størrelse på 4,3 tommer og en oppløsning på 800 x 480 piksler. Også dette er en svært god skjerm, men du kan altså ikke vise like liten tekst mens du surfer, og du kan heller ikke vise HD-video i full oppløsning på skjermen.

Skjermtypene er også forskjellige. Galaxy S II har Super AMOLED Plus, som i utgangspunktet er en bedre skjermteknologi enn Super AMOLED-skjermen i Galaxy Nexus. Forskjellen er kort fortalt at Super AMOLED har færre underpiksler enn Super AMOLED Plus, men med så høy oppløsning som i Nexus merker du ikke noe til dette.

2. LAGRINGSPLASS

Dersom du er storforbruker av tunge multimediefiler kan du fort møte veggen om du går for Galaxy Nexus. Denne har nemlig ikke støtte for minnekort, og selv med et romslig internminne på 16 GB (13,5 GB tilgjengelig) vil du etterhvert få plassproblemer.

Galaxy S II har på sin side like stort internminne, men du kan mangedoble dette ved å bruke MicroSD-kort. De offisielle Samsung-spesifikasjonene opplyser at telefonen støtter minnekort opp til 32 GB, men vi har fått tilbakemeldinger om at 64 GB også fungerer - uten at vi skal gå god for dette uten å ha prøvd selv.

Uansett, minnekortstøtten gjør at du i praksis har ubegrenset med lagringsplass, da du kan ha med deg flere kort fullastet med film og annet snacks.

PS: Om du bruker andre operativsystemer enn Windows er det også verdt å vite at Nexus ikke har vanlig masselagringsfunksjon, slik at det kreves ekstra programvare om du vil overføre filer fra for eksempel Mac OS.

3. KAMERA

Kameraet i Galaxy Nexus tar bilder i en oppløsning på fem megapiksler, og filmer video i 1080p. Kameraet i Galaxy S II tar bilder i en oppløsning på åtte megapiksler og filmer i 1080p.Galaxy Nexus-kameraet er ikke like bra som det du får i Galaxy S II.

Mindre imponerende spesifikasjoner trenger ikke nødvendigvis bety at kameraet er dårligere, men i akkurat dette tilfellet er det dessverre det. Stillbildene fra Galaxy Nexus kan ikke sies å være annet enn skuffende ut fra dagens gjennomsnitt, mens Galaxy S II tar svært gode bilder.

Om kameraet er viktig for deg er Galaxy S II altså det soleklart beste valget.

4. OPERATIVSYSTEM

Galaxy Nexus er en offisiell Google-telefon, og var debutmodellen for den aller nyeste Android-versjonen, 4.0 Ice Cream Sandwich.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Du skal ikke legge altfor mye vekt på akkurat dette, da denne versjonen også er på vei til Galaxy S II.Galaxy Nexus får Android-oppdateringer før alle konkurrentene.

Det forutsetter imidlertid at du ikke er av den utålmodige sorten. Galaxy Nexus står nemlig først i køen for alle kommende Android-oppdateringer fremover, så går du for denne telefonen kan du være sikker på at ingen andre får ekstra funksjonalitet og annet snacks før deg.

At Nexus også kjører en helt "ren" versjon av Android vil også være et sterkt argument for mange. Her slipper du bloatware og produsentspesifikke menysystemer og står helt fritt til selv å velge hvordan telefonen skal se ut.

FLERE ALTERNATIVER PÅ VEISony Xperia S kommer i butikkene før mars er omme.

Om du ikke har hastverk med å skifte ut telefonen din akkurat nå så er det verdt å vite at Mobile World Congress går av stabelen om fem uker. Dette var altså i forkant av dette arrangementet Galaxy S II ble lansert i fjor, og vi forventer å få se lass på lass med gode toppmodeller også i år.

Om du ikke vil vente til det nærmer seg sommer før du kjøper ny telefon er det greit å ha i bakhodet at Galaxy S II HD ser ut til å etterhvert dukke opp i norske butikkhyller, og Sony kaster seg også inn i HD-skjerm-segmentet med sin kommende Xperia S, en telefon vi fikk anledning til å kikke på i forrige uke.

LES OGSÅ:

SLIK FINNER DU RIKTIG MOBIL

DYR ELLER BILLIG SMARTTELEFON? 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.