BLOG

Ga nettopp HTC modderne fingern?

Det viser seg at HTC har gjort det umulig for moddere å installere andre ROM-filer enn HTCs egne på Incredible S. Dette er ikke en praksis HTC er ukjente med, da det ikke går an å få root-tilgang til for eksempel HTC T-Mobile G2, som er T-Mobile-varianten av HTC Desire Z.Dette har de også sørget for på HTC Thunderbolt, og forklaringen har vært at dette er operatørenes ønske. Operatørene vil ikke at kundene skal kjøre operativsystemer de ikke har godkjent.Men nå skjer det altså også på HTC Incredible S, og da på varianter som ikke er operatørvarianter.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. mars 2011 - 15:30

HTC har sørget for at telefonen nekter å starte opp en ROM (som enkelt sagt er operativsystemet) som ikke inneholder en spesiell nøkkel. Denne nøkkelen er det bare HTC som har tilgang til.

I praksis betyr dette at det ikke uten videre vil være mulig å installere en tilpasset ROM, som den populære Cyanogenmod på Incredible S. 

Androidpolice.com påpeker at HTC tidligere har vært den mest utviklervennlige produsenten. Nå kan det se ut som om de har vendt moddemiljøet ryggen.

Nøyaktig hvilke grunner HTC har for å stikke kjepper i hjulene til modderne vet bare HTC, men det er åpenbart slik at andre produsenter er mer attraktive å handle hos for dem som vil roote og modde Android-telefonene sine.

For den store masse spiller det hele selvsagt ingen rolle, da rooting og modding appellerer mest til nerdene. 

Så er spørsmålet om du vil la være å kjøpe en HTC-telefon fordi du ikke kan roote den. Fyr løs i kommentarfeltet under.

Dette blogginnlegget er skrevet av Marius Valle.

Innlegget er skrevet på bakgrunn av denne posten hos AndroidPolice.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.