INDUSTRI

Fundo nær halvert

HULROM: Fundos nye patenterte felg har et hulrom i felgkanten som gir flere kilo vektbesparelse per felg. Likevel er felgen sterkere enn en konvensjonell felgtype.
HULROM: Fundos nye patenterte felg har et hulrom i felgkanten som gir flere kilo vektbesparelse per felg. Likevel er felgen sterkere enn en konvensjonell felgtype. Bilde: Truls Tunmo
Per Erlien Dalløkken
12. des. 2008 - 13:58

Felgprodusenten har bestemt seg for å redusere bemanningen med ytterligere 40 personer - fra 250 til 210.

Bragdkandidat nær konkurs

– Dette skjer hovedsakelig ved permitteringer. Nye permitteringsvarsel er sendt ut, opplyser Fundo-ledelsen i en pressemelding.

Krisa fortsetter

Fundo Wheels i Høyanger hadde på denne tida i fjor 350 ansatte. Nå begynner staben å nærme seg halvert.

– Salget av biler har gått ytterligere ned utover høsten. Alle bilprodusenter merker nedgangen, hvilket blant annet har medført at bilfabrikkene har tatt utvidet juleferie. Redusert salg i høst har medført vesentlig reduksjon i inntektene våre, og betydelige økonomiske tap, er Fundo-direktør Hroar Holm Carlsens kortversjon av krisa som har slått ned for fullt også i norsk bildelindustri.

Ingen bilpakke fra Jens

- Vi må la noen dø

Kanskje 500.000 hybridhjul

Carlsen passer på å trekke fram sin patenterte hybridfelg som er både lettere og sterkere enn tradisjonelle aluminiumsfelger.

Strengere krav til vekt og utslipp gjør at Fundo kan sitte på deler av løsningen for mange bilprodusenter.

– Interessen for teknologien vår er meget stor. Vi jobber blant annet med en skisse til intensjonsavtale med en av våre kunder, der det forutsettes en volumøkning på opp til 500.000 hjul i løpet av en femårsperiode, opplyser Hroar Holm Carlsen.

Bragdkandidat 9: Fundo Wheels

Perfekt timing for miljøbiler

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.