Fullbooket på åtte minutter

Fullbooket på åtte minutter
POPULÆRT: Aldri før har så mange ungdommer ønsket å delta på Researchers Night ved NTNU. Arrangementet ble fullbooket på åtte minutter, og mange står på venteliste. Bilde: Kai T. Dragland

Researchers Night, eller ungdommens forskernatt, ved NTNU er et arrangement hvor ungdom kan lære mer om forskning. Interessen er rekordstor i år:

– I går åpnet vi nettpåmeldingen for arrangementet. Etter bare tre minutter hadde vi over 650 påmeldte. Det tok åtte minutter før arrangementet ble fullt. Da hadde vi over 1200 påmeldte fra mer enn 20 skoler, sier kommunikasjonsrådgiver ved NTNU, Kristina Jones.

Lang venteliste

En dypt konsentrert deltakter på Researchers night fra i fjor fra et stand som handler om elektroniske navneskilt.
Glimt fra fjorårets forskernatt. FOTO: Kai T. Dragland Kai T. Dragland
Ungdommens forskernatt arrangeres 23. september. Det er et arrangement hvor NTNU åpner dørene for elever og lærere fra videregående skoler og folkehøyskoler.

I løpet av natten kan ungdommen delta på over 40 ulike aktiviteter som er presentert av over 160 forskere og studenter.

Det er syvende år på rad at Researchers Night arrangeres, og i år kommer antall deltakere og aktiviteter til å bli større enn noensinne.

– Det er definitivt en påmeldingsrekord og vi har flere hundre på venteliste. Hvis noen trekker seg, får kanskje de på ventelisten mulighet til å være med, sier Jones.

Forskning på fredagskvelden

Aktivitetene varierer fra kjemi, svevetog, nanomedisin, mulighet til å lage et eget DNA-smykke og prøve ut spillteknologi utviklet ved NTNU.

– Det er utrolig positivt at så mange ungdommer vil bruke fredagskvelden på forskning, og i år er det over 150 NTNU-ansatte som også vil være med, sier Jones til Teknisk Ukeblad.

Les mer om: