MARITIM

Frykter store koronakonsekvenser for norsk sjømatnæring

Arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene frykter store koronakonsekvenser for norsk sjømatnæring.
Arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene frykter store koronakonsekvenser for norsk sjømatnæring. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
11. mars 2020 - 14:25

Næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene frykter store koronakonsekvenser for norsk sjømatnæring. Nå krever den administrerende direktøren tiltak fra regjeringen.

– Vi ser allerede at flyselskapene reduserer kapasiteten. Dette vil naturlig nok få konsekvenser for å få fraktet norsk sjømat ut til markedene. Vi frykter at man om kort tid vil oppleve at fraktkapasiteten som følge av koronaviruset vil redusere flykapasiteten med mellom 25–30 prosent.

Det sier administrerende direktør i arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene, Robert Eriksson, i en pressemelding.

Sjømatnæringen er Norges nest største eksportnæring. I fjor ble det eksportert sjømat for en verdi på om lag 106 milliarder kroner. Dette tilsvarer at man forsyner verdens befolkning med 36 millioner sjømatmåltid hver eneste dag, ifølge Eriksson.

Derfor ønsker Eriksson at Erna Solberg får på plass en ny fiskeri- og sjømatsminister raskt.

– I den situasjonen vi er i nå er det uhyre viktig at vi får på plass ny fiskeri- og sjømatminister, for vi kan ikke holde på uten statsråd.

Energiminister Terje Aasland avviser forslaget fra Høyre.
Les også

Skyter ned Høyre-forslag om åpning av omstridt oljeområde

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.