OFFSHORE

Frykter oljesølFHL har en rekke kritiske bemerkninger til seilingsleden Kystverket har foreslått i territorialfarvannet på strekningen mellom Vardø og Nordkapp.

Dette er et viktig område med avgjørende betydning for fiskeflåten og fiskeindustrien. Det er dessuten etablert en rekke havbruksbedrifter langs kysten av Øst-Finnmark. Et havari eller kollisjoner med oljetankere her kan få dramatiske konsekvenser, mener FHL.

Kollisjonsrisikoen blir mindre og konfliktnivået overfor fiskeriaktiviteten blir redusert dersom seilingsleden flyttes lenger ut. Foreningen er forundret over at seilingsleden er foreslått etablert så nær land.

FHL ønsker den så langt ute som mulig. Det er stor fiskeriaktivitet det seilingsleden nå er foreslått. Konsekvensene blir at oljetankere passerer tvers gjennom travle fiskeområder.

Forslaget går dessuten ut på at alle fartøyer med bunkringskapasitet på over 300 kubikkmeter skal følge denne leden. Det fører til at store deler av fiskeflåten blir berørt. FHL ber derfor om at havfiskeflåten unntas fra forskriften, uavhengig av nasjonalitet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.