OFFSHORE

Frykter mer Kværner-salg

22. okt. 2001 - 15:30

Det er slett ikke sikkert at salget av Kværner Hydrocarbons og Kværner Process Technology til det russiske selskapet Yukos Oil Company er det siste av Kværners arvesølv som blir solgt for å berge skuta. NITOs representant i Kværner-styret, Hilde Karlsen, er redd for at enda mer av Kværners kjernevirksomhet kan bli solgt i neste omgang.

– Jeg ser ikke bort fra at for eksempel Kværner Oil and Gas Field Development kan bli de neste. Vi har tapt tre store kontakter i det siste og trenger nye oppdrag. Det vil være merkelig hvis ikke uroen i selskapet påvirker oljeselskapenes valg av leverandører. Det kan forverre situasjonen for oss.

Svømmer for livet

Karlsen beklager at to viktige bedrifter som driver med forskning og utvikling av teknologi på høyt nivå blir solgt ut av Kværner. NITO-representanten hadde heller sett at selskaper som ligger utenfor kjerneområdene ble solgt.

– Men det er vel dette som må til for å berge virksomheten. Selskapet svømmer jo for å få hodet over vannet. De som kan være interessert i å kjøpe andre deler av Kværner ser ut til å sitte og vente på at virksomhetene skal komme på billigsalg, sier hun.

Salget av de to selskapene, som har om lag 1000 ansatte utenfor Norge, vil ifølge Karlsen ikke gi noen direkte innvirkning på den norske virksomheten.

Trofast mannskap

Hilde Karlsen frykter ikke at Kværner skal gå konkurs, men er bekymret for at det kan forsvinne mange arbeidsplasser i Norge. I Stavanger, hvor hun selv jobber, dreier det deg om 800 ansatte. Likevel er det foreløpig få som hopper av Kværner-skuta, selv om det finnes ledige jobber for andre bedrifter i området.

–Det virker som om mange trives veldig godt i Kværner og gjerne vil fortsette å jobbe her. De fleste venter og ser hvordan det går. Nå har vi hatt turbulens i tre år, og det største sjokket har lagt seg for lengst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.