BYGG

Frykter langvarig boligkrise

Sverre Larssen, adm.dir i Byggenæringens Landsforening (BNL).
Sverre Larssen, adm.dir i Byggenæringens Landsforening (BNL). Bilde: Joachim Seehusen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
1. feb. 2008 - 15:01

Tall fra Boligprodusentenes Forening viser at salget av nye boliger har falt med over 30 prosent siste kvartal.

Håper på støtte

Administrerende direktør i BNL, Sverre A. Larssen, er mest bekymret for hva som vil skje med kompetansen i byggenæringen og konsekvensene for rekruttering til byggfagene dersom boligkrisen blir langvarig.

– Vår største framtidige utfordring er å få tak i kompetent faglært arbeidskraft, og BNL håper derfor at myndighetene vil bidra til å stabilisere aktivitetsnivået, sier Larssen i en pressemelding.

- Utnytt situasjonen

Likevel tror han markedet vil bedres når den øknonomiske situasjonen både i Norge og på verdensbasis stabiliserer seg. Larssen understreker at boligmarkedet er mye preget av psykologi, og derfor alltid rammes først når det er økonomisk urolige tider.

Mens boligsalget står stille, oppfordrer han det offentlige til å utnytte situasjonen:

- Det ser ut til at vi kommer til å få en midlertidig dropp i boligbyggingen en tid framover, og da er det viktig at det offentlige tar tak i de store utfordringene vi har på vedlikehold og rehabilitering av bygningsmassen, sier Larssen.

Bekymret Kleppa

Også kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa er bekymret for nedgangen i boligbyggingen, og har sagt hun vil invitere BNL til et møte for å drøfte situasjonen.

Kleppa har sagt at hun er opptatt av konsekvensene av nedgangen i boligbyggingen. Både for kommuner som har et stort behov for utleieboliger og boligbyggerne som rammes, men også med tanke på kompetanseflukt fra næringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.