INDUSTRI

Frykter kompetanseflukt

Fagforeningene på Ineos, fra venstre Hans Ødegård, Marte Nyheim, Hege Vale Baann og Jan Erik Tellefsen var sjokkert og skuffet etter meldingen om nedlegging av fabrikken i bakgrunnen.
Fagforeningene på Ineos, fra venstre Hans Ødegård, Marte Nyheim, Hege Vale Baann og Jan Erik Tellefsen var sjokkert og skuffet etter meldingen om nedlegging av fabrikken i bakgrunnen. Bilde: Bård Sperrud, TA
Camilla Aadland
2. mai 2008 - 07:02

Ineos fastholder at de vil videreføre produksjonen ved LDPE-fabrikken i Bamble. Vale Baann er blitt i tvil om dette.

Holder ikke stikk

– De nye eierne sa de ville satse da de overtok, nå viser det seg å ikke holde stikk. De kjøpte halvparten av cracker-anlegget her. Det var nok det de var ute etter. Jeg er i tvil om hvor lenge de vil drive resten av anlegget videre, sier hun.

Med overtagelsene av Hydro Polymers og Borealis, kontrollerer Ineos etylenfabrikken (crackeren) Noretyl på Rafnes, som er utgangspunkt for plastråstoff fra gass. Denne fabrikken har tidligere vært eid 50/50 av Hydro og Borealis.

Les også: – Vi føler oss lurt

30 ingeniører og 14 sivilingeniører er rammet av at PP-fabrikken stenges. Ifølge Vale Baann er alle nå på utkikk etter nye jobber.

– Plastkompetansen som sitter her, forsvinner, sier hun.

Politikernes ansvar

Hun mener politikerne må på banen hvis industrien skal reddes.

– Jeg er skuffet over at det har tatt så lang tid å få gassrøret på plass. Det er ironisk hvis det kommer gassrør og separasjonsanlegg og Ineos bare skiper gassen ut igjen, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.