BYGG

Frykter huskollaps i Bergen

FARE FOR KOLLAPS: De fire husene som er evakuert ligger rett bak Bryggen i Bergen.
FARE FOR KOLLAPS: De fire husene som er evakuert ligger rett bak Bryggen i Bergen.
3. juni 2010 - 07:51

– Brannvesen og bygningssakkyndige har vurdert sprekker i en grunnmur som såpass alvorlig at det ikke kan utelukkes at huset kan rase sammen. Derfor er huset og de nærmeste husene evakuert. Totalt er det snakk om ti-tolv personer i det rasutsatte huset og åtte personer fra det øvrige nabolaget, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ikke trygt

Vakthavende sjef i brannvesenet Tore Kallekleiv er på stedet og sier til bt.no at brannvesenet mener det er en reell fare for at huset skal kollapse:

– Vi har sett svære sprekker i en mur og hørt knakelyder i bygningskonstruksjoner. Det er ikke trygt å bo her i natt, og vi tar ingen sjanser, sier han.

Politiets innsatsleder Bård Tore Nordheim sier til ba.no at en geolog som deltok på befaringen, vurderer at det er «stor fare for at det fem etasjer høye bygget kan rase sammen».

Flere med

Det rastruede huset har adresse Koren Wibergs plass 8. I denne gata er beboere fra totalt fem adresser evakuert, får NTB opplyst hos politiet. I tillegg er det snakk om 12 evakuerte fra Wesenbergsmauet 3 A, B og C og Wesenbergsmauet 5.

Hilland sier at befaringen som førte til evakueringen, ble utført av brannvesenet, bygningssakkyndige og folk fra samferdselsetaten i Bergen kommune.

Fortsatt usikkert

En geolog fra Samferdelsetaten var også på stedet for å vurdere situasjonen sammen med brannvesen og politi i går kveld.

- Det vil bli gjort nye vurderinger i dag. Ingen får flytte inn igjen foreløpig, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til Bt.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.