BYGG

Fant sprekker i høyblokk - 51 leiligheter betegnes som utrygge

Beboerne hørte knakende lyder og smell julaften. 3000 ble evakuert, før mange fikk flytte hjem igjen.

Ved hjelp av avansert måleutstyr er det fra utsiden fastslått at boligblokka har beveget seg mellom 1 og 2 millimeter.
Ved hjelp av avansert måleutstyr er det fra utsiden fastslått at boligblokka har beveget seg mellom 1 og 2 millimeter. MICK TSIKAS
24. des. 2018 - 12:19

Myndighetene har latt beboerne i 341 leiligheter flytte hjem etter at det var fare for at en høyblokk i Sydney skulle rase sammen.

Over 3.000 personer ble julaften evakuert etter at beboere hørte knakende lyder og smell fra den 36 etasjer høye boligblokken Opal Tower ved Olympic Park i den australske storbyen. Evakueringen inkluderte bygninger rundt i en omkrets av 1 kilometer.

Gater og jernbanestasjoner nær høyblokka er også stengt, mens brann- og redningsmannskaper forsøker å finne årsaken til lydene beboerne våknet til mandag.

Føler seg ikke trygge

Like etter midnatt natt til 1. juledag tillot politiet beboere fra 341 leiligheter å flytte hjem, men flere har sagt de ikke vil dra hjem da det ikke føles trygt.

Samtidig er 51 leiligheter erklært utrygg etter at det ble funnet sprekker i veggen i 10. etasje, og beboerne er tvunget til å finne et annet sted å feire jul. De ble geleidet inn i hjemmene sine av politiet, slik at de kunne hente ut personlige eiendeler.

Ingeniører og bygningsforvaltere overvåker fortsatt bygningen tirsdag.

Avansert måleutstyr

  • Ved hjelp av avansert måleutstyr er det fra utsiden fastslått at boligblokka har beveget seg mellom 1 og 2 millimeter, opplyser polititalsmannen Philip Rogerson.

Høyblokka sto ferdig i august i år og består av hele 392 leiligheter, et butikkområde og en barnehage. Prislappen for bygningen var på nærmere 1,5 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.