LØNNSFORHANDLINGER

Fristen er tirsdag kveld: 168 offshorearbeidere kan bli tatt ut i streik

Meklingen i sokkeloppgjøret er i gang.

Sokkeloppgjøret er i gang, og partene må bli enige innen midnatt tirsdag kveld for å unngå streik. Arkivfoto av Oseberg-plattformen i Nordsjøen.
Sokkeloppgjøret er i gang, og partene må bli enige innen midnatt tirsdag kveld for å unngå streik. Arkivfoto av Oseberg-plattformen i Nordsjøen. Foto: Helge Hansen / NTB
28. sep. 2020 - 14:43

Årets sokkelforhandlinger ble brutt 8. september. Partene måtte derfor til mekling, som startet mandag. De har frist til tirsdag kveld for å unngå streik.

Det er fagforbundene Industri Energi, Safe og Lederne som forhandler på vegne av de ansatte, mens Norsk olje og gass står på arbeidsgiversiden.

– Vi forventer et oppgjør i tråd med frontfaget, inkludert tekniske krav som er viktige for våre medlemmer, sier forhandlingsleder og nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi i en pressemelding.

De varsler at 168 offshorearbeidere vil bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige innen fristen.

Da forhandlingene ble brutt for drøye tre uker siden, mente fagforbundene at Norsk olje og gass ikke hadde nok å tilby.

Sistnevnte understreket at forhandlingene var vanskelige og pekte på at handlingsrommet i år er ytterst begrenset på grunn av koronakrisen.

– Den har medført betydelig svakere olje- og gasspriser sammenlignet med fjoråret, og det er høyst usikkert hvor lenge denne krevende perioden vil vare. Den viktigste jobben vi må gjøre fremover, er derfor å bevare konkurransekraften i næringen og flest mulig arbeidsplasser, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Om lag 7.000 ansatte fordelt på de tre fagforeningene Industri Energi, Safe og Lederne er omfattet av sokkelavtalene.

Partene i frontfagsoppgjøret har kommet til enighet. Her er riksmekler Mats Wilhelm Ruland (foran) fulgt av Fellesforbundets leder Jørn Eggum og fung. administrerende direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri tidligere i forhandlingene.
Les også

Enighet etter mekling gjennom helgen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.