LØNNSFORHANDLINGER

Fristen er tirsdag kveld: 168 offshorearbeidere kan bli tatt ut i streik

Meklingen i sokkeloppgjøret er i gang.

Sokkeloppgjøret er i gang, og partene må bli enige innen midnatt tirsdag kveld for å unngå streik. Arkivfoto av Oseberg-plattformen i Nordsjøen.
Sokkeloppgjøret er i gang, og partene må bli enige innen midnatt tirsdag kveld for å unngå streik. Arkivfoto av Oseberg-plattformen i Nordsjøen. Foto: Helge Hansen / NTB
28. sep. 2020 - 14:43

Årets sokkelforhandlinger ble brutt 8. september. Partene måtte derfor til mekling, som startet mandag. De har frist til tirsdag kveld for å unngå streik.

Det er fagforbundene Industri Energi, Safe og Lederne som forhandler på vegne av de ansatte, mens Norsk olje og gass står på arbeidsgiversiden.

– Vi forventer et oppgjør i tråd med frontfaget, inkludert tekniske krav som er viktige for våre medlemmer, sier forhandlingsleder og nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi i en pressemelding.

De varsler at 168 offshorearbeidere vil bli tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige innen fristen.

Da forhandlingene ble brutt for drøye tre uker siden, mente fagforbundene at Norsk olje og gass ikke hadde nok å tilby.

Sistnevnte understreket at forhandlingene var vanskelige og pekte på at handlingsrommet i år er ytterst begrenset på grunn av koronakrisen.

– Den har medført betydelig svakere olje- og gasspriser sammenlignet med fjoråret, og det er høyst usikkert hvor lenge denne krevende perioden vil vare. Den viktigste jobben vi må gjøre fremover, er derfor å bevare konkurransekraften i næringen og flest mulig arbeidsplasser, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Om lag 7.000 ansatte fordelt på de tre fagforeningene Industri Energi, Safe og Lederne er omfattet av sokkelavtalene.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.