IKT

Frisker opp eksport-portal

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
13. feb. 2003 - 10:58

Den " nye IKT-portalen" er et pilotprosjekt for de 30 andre bransjeportalene som nå utgjør www.nortrade.com. Nortrade er den offisielle norske eksportportalen med et "komplett" eksportørregister.

Den nye Nortrade-portalen inneholder engelskspråklig informasjon om 3.000 norske eksportbedrifter, hvorav 500 er IKT-bedrifter. Alle norske eksportører kan bli registrert i Nortrade med basis-informasjon som oppdateres fra offentlige registre.

Relansereingen av www.nortrade.com/ict gjøres i samarbeid mellom IKT-Norge, NHO-foreningen Abelia og Norges Eksportråd.

Prosjektet er støttet av SND og Nærings- og handels-departementet, opplyser Eksportrådet i en pressemelding.

Eksportbedriftene kan i tillegg betale for å registrere søkbare bransjekoder og tilknyttes bransjeportalene med egne profilsider, lenke til hjemmeside, e-postadresse, adresser til representanter i utlandet m.m. Et slikt abonnement omfatter også muligheten for å motta forretningsforespørsler på e-post fra utlandet. Dessuten kan abonnenten distribuere nyhetsmeldinger til utenlandske medier.

Portalen vil bli et nyttig verktøy i Eksportrådets arbeid med å fremme informasjon om norsk næringsliv i utlandet. Eksportrådets kontorer kan nå formidle forespørsler fra utenlandske markeder direkte til norske eksportører som er registrert i Nortrade.

- Norge har mange bedrifter og produkter som kan konkurrere internasjonalt, men først må de gjøres kjent i utlandet. Det er det vi ønsker å gjøre noe med nå, sier direktør Randi Hestnes i Norges Eksportråd.

Eksportrådet mottar flere tusen forespørsler årlig gjennom kontorer i utlandet. Nå kan disse formidles direkte til aktuelle bedrifter.

Den nye portalen har over 10.000 unike besøkende hver måned. Portalen er utviklet og administreres av Eksportrådets datterselskap Index Publishing AS. Den oppdateres og vedlikeholdes ved hjelp av offentlige registre og informasjon direkte fra bedriftene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.