IT

Fri programvare for 9 milliarder kroner

Espen Zachariassen
13. aug. 2010 - 10:45

FriNett og eMatch-nettverket har i samarbeid med Friprogsenteret gjennomført en kartlegging av norske bedrifter som leverer produkter og tjenester knyttet til fri programvare.

Kunnskap

Kartleggingen viser at fri programvare brukes i mange varierte it-løsninger.

De hyppigst rapporterte områdene er kunnskapssystemer og e-læring, forretningsapplikasjoner, offentlig forvaltning og publisering.

Les også: Gransker kommunal frykt for fri programvare

71 bedrifter

Per i dag har 71 bedrifter med en samlet omsetning på over 9 milliarder kroner registrert seg under kategorien fri programvareleverandører i eMatch-databasen.

eMatch.no er kunnskapsdatabase, møteplass og tjenester for innovasjonsprosesser innen ikt og nye medier. Den har i dag rundt 1000 norske og 1000 utenlandske bedrifts- og innovasjonsprofiler innenfor 21 innovasjonskategorier, hvor fri programvare er en egen kategori.

Selvbetjening

– Organisasjonene og bedriftene i oversikten har selv lagt inn sine virksomhetsbeskrivelser og angitt at de leverer produkter og tjenester basert på fri programvare. FriNett og Friprogsenteret vet at det finnes flere og oppfordrer alle som jobber med fri programvare om å registrere seg på ematch.no, sier prosjektleder i FriNett Bård Krogshus.

Les også: Åpent mesterskap i omstilling

Forskningsrådet

FriNett er et ressursnettverk for fri programvare som var støttet av Forskningsrådets Verdikt-program og koordinert av IKT Norge.

FriNett fortsetter som en temagruppe i eMatch-nettverket for å fremme markedsorientert forskning rundt fri programvare i samarbeid med blant annet IKT Norges leverandørforum for fri programvare.

– Stadig viktigere

– Resultatet av kartleggingen viser at fri programvare spiller en stadig viktigere rolle for den norske it-næringen, sier utviklingsleder for privat sektor i Friprogsenteret, Martin Bekkelund. Friprogsenteret jobber for å bidra til å utvide og vedlikeholde oversikt over virksomheter som jobber med fri programvare.

Les også: En av fem har samme passord overalt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.