ENERGI

Freyr planlegger gigantfabrikk i USA

Det norske batteriselskapet Freyr har kjøpt opp en stor tomt utenfor Atlanta i USA, der de skal investere mer enn 2,6 milliarder dollar i en ny batterifabrikk innen 2029.

Tom Einar Jensen og Freyr utvider til USA og planlegger å skape mer enn 720 arbeidsplasser i Coweta-fylket.
Tom Einar Jensen og Freyr utvider til USA og planlegger å skape mer enn 720 arbeidsplasser i Coweta-fylket. Foto: Bo Mathisen
11. nov. 2022 - 14:28

Gigantfabrikken Giga America skal plasseres i Coweta-fylket i Georgia, skriver Freyr i en pressemelding. Dette plasserer den drøyt 50 kilometer fra sentrum av storbyen Atlanta.

Planen er at fabrikken i den innledende fasen skal ha en celleproduksjonsmodul på om lag 34 GWh. Kapitalkostnaden for denne fasen ligger på drøyt 1,7 milliarder dollar – drøyt 17 milliarder kroner. Videre utbygging ventes å bringe kapitalinvesteringen opp til 2,6 milliarder dollar innen 2029 og gjøre anlegget til en av de største batterifabrikkene i verden.

Fabrikken skal bygges parallelt med anlegget Giga Arctic i Mo i Rana. Ifølge pressemeldingen skal Freyr og partnerselskapene til sammen skape mer enn 720 arbeidsplasser i Coweta-fylket. Delstaten Georgia står for sterke økonomiske insentiver for prosjektet, og selskapet planlegger også å søke om støtte fra det amerikanske energidepartementet.

Tom Einar Jensen på bryggekanten.
Les også

Freyr-sjefen: – Batteri­bransjen er en av de viktigste bidrags­yterne til å gjøre noe med klima­endringene på kort sikt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.