IKT

Framskritt for prosjektledere

Produktleder Torger Kjeldstad, markedssjef Kjetil O. Roe og daglig leder Omar Thune i Adrega har stor tro på at deres nye prosjektstyringsverktøy vil bli en suksess.
Produktleder Torger Kjeldstad, markedssjef Kjetil O. Roe og daglig leder Omar Thune i Adrega har stor tro på at deres nye prosjektstyringsverktøy vil bli en suksess.Bilde: Ole Ketil Helgesen
Ole K. Helgesen
3. okt. 2005 - 08:28

I 1996, etter nesten ti år som prosjektleder innen offshorebransjen, bestemte Omar Thune seg for å utvikle et verktøy som kunne gjøre hverdagen enklere for prosjektledere.

Men prosjekt- og porteføljestyringsverktøyet Quickview ble ingen stor suksess – selv om over 70 kunder tok det i bruk.

Nå er Omar Thune tilbake på markedet med nytt selskap og, etter eget utsagn, et mye bedre produkt.

Samarbeid

Adregas syv ansatte jobber nå på spreng for å fange interesse for produktet Adrega Project and Portfolio Management, som er utviklet i samarbeid med Siemens og Statens Pensjonskasse.

Thune hevder selv at Adrega har utviklet det beste verktøyet på markedet.

– Andre prosjektstyringsverktøy har meget kompliserte brukergrensesnitt som enten umuliggjør god planoppfølging eller så må man være spesialist for å betjene dem, hevder Thune.

Lavere kostnader

Ifølge Thune skal Adrega PPM gi bedre planlegging og oversikt, noe som fører til at bedriftene kan spare tid og penger.

To til tre knappetrykk skal gi tilgang på den informasjonen som trengs. I følge Thune er det derfor Innovasjon Norge har støttet utviklingen av løsningen.

Salgssjef i Adrega, Kjetil O. Roe, legger til at verktøyet er webbasert, noe som gir brukerne mulighet til å betjene det hvor som helst, bare man har en PC med bredbåndtilknytting.

– Mange av de gamle systemene blir etter hvert også modifisert for web, men vårt er bygget opp med utgangspunkt i webvennlighet, sier han.

Vil gå internasjonalt

Adrega har internasjonale visjoner for produktet.

– Derfor er verktøyet er basert på PMI- standarden som er den ledende prosjektsertifiseringsstandarden i verden. Vår eier, Redback, har tidligere hatt stor internasjonal suksess med norsk programvare, blant annet med Petrel fra Technoguide som ble kjøpt av Schlumberger. Jeg har tro på at også vi kan lykkes ettersom behovene er like store i utlandet, sier Thune optimistisk.