INDUSTRI

Fra traktor til Think

Amerikanske Barry Engle er ansatt som ny direktør i Think.
Amerikanske Barry Engle er ansatt som ny direktør i Think. Bilde: Think
28. sep. 2010 - 13:41

Think har ansatt Barry Engle som ny administrerende direktør, melder elbilprodusenten i en pressemelding.

Nåværende toppsjef, Richard Canny, vil fortsatte i ledelsen – dog på andre siden av Atlanteren.

Canny reiser til USA for å delta i arbeidet med å sette opp en ny fabrikk i Elkhart, Indiana. Her skal selskapet produsere Think City beregnet på det nordamerikanske markedet.

Think: Utflagging ga utvikling

Traktor, kjeks og Ford

Barry Engle kommer fra jobben som sjef for traktorprodusenten New Holland Agriculture som er et datterselskap til Fiat i Torino. Her har han vært i to år.

Barry Engle tar over som adm. dir i Think. Foto: Think Think

Han har bred industriell bakgrunn, inkludert fra bilindustrien. Da spesielt hos Thinks tidligere eier Ford, i likhet med nåværende direktør Richard Canny.

Les sakene fra da Canny ble ansatt høsten 2008: Nytt superlag skal få fart på Think

Australier tar over i Think

Engle startet hos Ford i 1992 og har fram til 2008 hatt en rekke sjefsstillinger der. Han har blant annet ledet selskapets datterselskaper i Canada og Brasil. Han har også så vidt vært innom Mazda.

Før dette jobbet han hos den amerikanske matgiganten General Mills og kjeksprodusenten Nabisco. Dessuten har han erfaring som bilselger. Han tok tre års pause fra Ford for å være Chrysler/Plymouth/Jeep-forhandler i Salt Lake City.

Vil hjem

– Think har en unik blanding av omstillingsevne, industriell erfaring og strategiske allianser med Ener1, Valmet og Itochu. Det finnes ingen mer fristende mulighet eller selskap i bilindustrien i dag, sier Engle i pressemeldingen.

Ener1 produserer litiumionebatterier og er majoritetseier i Think. Konsernsjef Charles Gassenheimer i Ener1 er dessuten styreleder i Think. Valmet Automotive er også inne på eiersida og produserer elbilene i Finland, mens Itochu er et japansk industrikonglomerat som har et elbilprosjekt gående sammen med Think og Mazda.

NYANSETTER: Thinksjefen Richard Canny regner med å ansette 30-50 ingeniører i løpet av året.
Richard Canny går av etter knappe to år i sjefsstolen i Think. Foto: Per Erlien Dalløkken Per Erlien Dalløkken

Canny er opprinnelig australsk, men betrakter USA som hjemme etter mange år i amerikansk bilindustri. Nå er han glad for å flytte hjem etter mange år i Europa.

– Jeg er glad for å overlate ledelsen til Barry som jeg kjenner meget godt og har samarbeidet tett med tidligere. Han er garantert den beste til å lede selskapet videre i den spennende tida som kommer, sier Canny.

Think har også nettopp ansatt den tidligere Ducati-sjefen Michael Lock som ny markedsdirektør (CMO): Fra gromlyd til elbil-summing

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.