KARRIERE

Fra trainee til teknisk sjef

Maria Amelie
28. sep. 2011 - 10:30
Vis mer

MOLDE: – I fjor kjørte jeg nesten 15000 km mellom Trondheim og Molde for å kunne være mer ute i naturen, sier Simone Tessa.

To års praksis

Tessa er en av seks sivilingeniører som har startet på traineeprogrammet i Molde(TIM). TIM tilbyr to års praksistid hvor man er innom tre forskjellige bedrifter som er relevante til trainees utdanning.

Han flyttet nylig til Molde med samboeren fra Trondheim. Tessa er opprinnelig fra Italia, hvor han utdannet seg som byggingeniør.

– Byggenæringen er veldig variert og det er mange som sliter med å bestemme seg for hva man vil drive med rett etter at man er ferdigutdannet. I løpet av to år her kan jeg erfare og jobbe med bygg fra ulike vinkler. Enten det er prosjektledelse, beregne strukturer eller materialer og så videre, sier Tessa.Natur er viktig

Tessa er begeistret over korte avstander både til jobb og fjellet. Siden han er oppvokst i Alpene har naturen vært veldig viktig for ham.

– Det er altfor flatt i Trondheim! Her i Molde får jeg både kjempespennende jobbutfordringer og drive med sport og gå på fjellet, sier Tessa.Stor variasjon

Jorid Søvik er prosjektleder for Molde Næringsforum, som drifter TIM. Hun forteller om de mange ingeniørbedriftene som har etablert seg i Molde.

– Det er 20 ulike bedrifter som er med i nettverket. Vi kartla at behovet for flere ingeniører ikke kommer til å avta med det første. TIM er et forsøk på å tiltrekke flere ingeniører til regionen, sier Søvik.

Gjennom traineeordningen får man mulighet til å bygge stort nettverk i bedriftene. Det bidrar også til økt samarbeid mellom dem.Fra trainee til teknisk sjef

Bård Indredavik har studert sivilingeniør på NTNU. Etter at han avsluttet traineeperioden i august 2010, ble han ansatt som teknisk sjef hos Oshaug Metall.

– Det er jo drømmejobben. Jeg har nå ansvar for teknisk automatisering, effektive datasystemer, metall og støping av propeller til skip, sier Indredavik.

På fritiden driver Indredavik med å gå i fjellet, kjøre terrengsykling og kajakk.

– Jeg føler ikke at jeg går glipp av spennende muligheter verken når det gjelder jobb eller fritidsinteresser.

Siden oppstarten av Tim i 2007 har de fleste trainee-ene blitt igjen i Molde og fått fast jobb etter endt praksisperiode.

Les også: Få traineer blir ledere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.