HELSE

Fra torskeoppdrett til virusbekjempelse

Ideen var å lage fôr til torskeyngel. I dag jobber selskapet med å utvikle molekyler som kan bremse virus og dempe betennelser i kroppen.

Daglig leder Rune Haddeland (t.v.) og produksjonssjef Lars Andreas Dahle i MicroA måtte endre strategi fra å produsere mikroalger til oppdrett av torsk til produksjon av et polysakkarid fra mikroalger som kan være effektive mot virussykdommer. Selskapet ser etter partnere innen legemiddelproduksjon som kan utvikle og utnytte MicroAs polysakkarid. Interessen er stor fra flere farmasøytiske selskaper.
Daglig leder Rune Haddeland (t.v.) og produksjonssjef Lars Andreas Dahle i MicroA måtte endre strategi fra å produsere mikroalger til oppdrett av torsk til produksjon av et polysakkarid fra mikroalger som kan være effektive mot virussykdommer. Selskapet ser etter partnere innen legemiddelproduksjon som kan utvikle og utnytte MicroAs polysakkarid. Interessen er stor fra flere farmasøytiske selskaper. Foto: Marius Valle

I Tananger dyrkes det frem mikroalger som i fremtiden kan forsyne oss med medisiner som kan forebygge virusinfeksjoner, bremse dem når viruset først har fått fotfeste og hindre inflammasjonssykdommer.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.