IKT

Fra Leirvik til Brasil

Firmaet er spesialister på offshore boligkvarter og bruker moderne DAK-teknologi for å skaffe seg oppdrag i fjerne strøk.

Nå arbeider de med en kontrakt på 20 millioner kroner til Brasil. Den omhandler konstruksjon, opplæring og byggeoppfølging av boligmodulen til nye P52-oljeriggen til Petrobas. Riggen, som blir like stor som Snorre B, skal installeres utenfor kysten av Brasil.

For tiden jobber 10-12 konstruktører med DAK-programmet Autodesk Inventor for å få ferdig konstruksjonen til i oktober. Prosjekteringen blir en av de største 3D-modeller som noensinne er laget med systemer av denne typen.

Ferdig vil modellen innholde nærmere 12.000 deler. Boligmodulen er på 4950 kvadratmeter, har sju etasjer og veier 1800 tonn. Modulen skal bygges i aluminium.

Leirvik Module Technology har over 15 års erfaring med offshore boligkvarter i aluminium og er verdensledende. Erfaringene i Nordsjøen hvor de har bygd 26 boligkvarter, har gitt fagkompetansen som de nå eksporterer.

Eksport av komplette moduler til land som Sør-Amerika, Afrika, Mexico, Asia og USA har vist seg vanskelig på grunn av avstanden fra Norge. Derfor har bedriften etablert seg med datterselskaper i Nigeria og Houston for å komme nærmere markedene. Men selve teknologiutviklingen skal fortsatt gjøres på Stord.

Leirvik MT (opprinnelig Leirvik Sveis) har tilpasset seg markedet siden starten i 1949. Fra rehabilitering av krigsskadde båter og skip har veien gått via serieproduksjon av lettbåter til seksjonsfabrikasjon av skip.

I 1974 startet modulproduksjonen av boligkvarter i Nordsjøen. Virksomheten er størst i verden med hensyn til levert tonnasje av boligkvarter offshore.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.