Fosen Yard er konkurs – 132 ansatte mister jobben

Skipsverftet Fosen Yard er begjært konkurs. 132 ansatte blir sagt opp, men verftet håper å finne en løsning, skriver E24.

Fosen Yards har lange tradisjoner som verft for både passasjerskip, ferger, offshore, ombygginger og reparasjoner. Bildet er fra 2009 da offshoreskip dominerte ordreboka.
Fosen Yards har lange tradisjoner som verft for både passasjerskip, ferger, offshore, ombygginger og reparasjoner. Bildet er fra 2009 da offshoreskip dominerte ordreboka. Bilde: Valderhaug/Bergen Group
31. jan. 2024 - 09:28

– Dette har ligget i kortene, vi har jobbet med løsninger en god stund, sier administrerende direktør Anders Straumsheim i Fosen Yard til E24.

Skipsverftet har hatt to prosjekter gående som har utviklet seg negativt, særlig det siste har bidratt til et akkumulert underskudd verftet ikke har klart å finne en løsning på, sier Straumsheim.

Fosen Yard har hatt dialog med bank, rederier og leverandører, men man klarte ikke å finne løsninger som kunne avverge en konkurs. Ifølge bostyrer Ronald Eriksen Brevik er gjelden på rundt 100 millioner kroner.

Brevik sier at de 132 ansatte blir sagt opp av konkursboet. Om noen dager skal det avholdes et informasjonsmøte der de ansatte får informasjon om prosessen.

– Paradokset er at vi sitter på intensjonsavtaler og avtaler som er betydelige, og vi har pågående prosjekter som lider av denne stansen. Og vi har prosjekter som er på tur inn ganske snart, så vi håper vi finner løsninger på det, sier han.

Det er driftsselskapet Fosen Yard som er begjært konkurs. Eiendomsselskapet og holdingselskapet består.

Tidligere Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen sier at han mener bruken av området var «helt innenfor».
Les også

Norsk Industri brukte 2,4 millioner på jakt og sjøfly

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.