OLJE OG GASS

Fortsatt uklart om strøm til Nordsjøen

Mona StrandeMona StrandeJournalist
1. juni 2007 - 08:24

Beregningene kan ta så lang tid at de faller ut av klimameldingen.

Avventer ny vurdering

I det foreløpige utkastet til SFTs klimatiltaksanalyse konkluderer Statens forurensningstilsyn (SFT) med at usikkerheten fortsatt er stor rundt hva det vil koste å erstatte sterkt CO 2-produserende gasskraftverk i Nordsjøen med tilførsel av "ren kraft" fra fastlandet.

I tillegg sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen at han ikke vil ta temaet opp til ny vurdering før Oljeindustriens Landsforening (OLF) presenterer sin reviderte kostnadsanalyse 15. juni.

Vil heller vente

- Jeg vil ikke si at vi forventer at våre tall skal ligge til grunn. Men jeg vil advare sterkt mot i vedtaksform å legge opp til konkrete kutt uten at vi får uttale oss i prosessen, sier Lars Arne Ryssdal i OLF til Aftenposten.

Klimaforsker Marius Holm i Bellona er oppgitt over at både SFT og regjeringen baserer seg på en rapport fra 2002, og ikke har fått laget en ny, uavhengig utredning.

- Det er helt skandaløst. Vi har klagd mye på at meldingen ikke er ferdig, men hvis dette er grunnlaget, vil jeg heller ha meldingen over sommeren, sier Holm til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.