(Bilde: Statoil)

Fortsatt uklart om strøm til Nordsjøen

Beregningene kan ta så lang tid at de faller ut av klimameldingen.

Avventer ny vurdering

I det foreløpige utkastet til SFTs klimatiltaksanalyse konkluderer Statens forurensningstilsyn (SFT) med at usikkerheten fortsatt er stor rundt hva det vil koste å erstatte sterkt CO 2-produserende gasskraftverk i Nordsjøen med tilførsel av "ren kraft" fra fastlandet.

I tillegg sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen at han ikke vil ta temaet opp til ny vurdering før Oljeindustriens Landsforening (OLF) presenterer sin reviderte kostnadsanalyse 15. juni.

Vil heller vente

- Jeg vil ikke si at vi forventer at våre tall skal ligge til grunn. Men jeg vil advare sterkt mot i vedtaksform å legge opp til konkrete kutt uten at vi får uttale oss i prosessen, sier Lars Arne Ryssdal i OLF til Aftenposten.

Klimaforsker Marius Holm i Bellona er oppgitt over at både SFT og regjeringen baserer seg på en rapport fra 2002, og ikke har fått laget en ny, uavhengig utredning.

- Det er helt skandaløst. Vi har klagd mye på at meldingen ikke er ferdig, men hvis dette er grunnlaget, vil jeg heller ha meldingen over sommeren, sier Holm til Aftenposten.