MARITIM

Fortsatt mye oljeutslipp fra vraket av Blücher

Det er fremdeles mye olje som kommer opp fra det tyske krigsskipet Blücher i Oslofjorden, ifølge brannvesenet region Øst.

Blücher sank etter å ha blitt truffet av kanonskudd og torpedoer fra blant annet Oscarsborg festning natt til 9. april 1940.
Blücher sank etter å ha blitt truffet av kanonskudd og torpedoer fra blant annet Oscarsborg festning natt til 9. april 1940. Foto: NTB
5. aug. 2023 - 11:26

Det har lekket olje fra skipet i flere år, men vanligvis er det ikke snakk om mye. Nå er lekkasjen såpass stor at det lørdag kan bli en aksjon mellom brannvesen, kommunen og muligens Kystverket for å kartlegge omfanget - hvis været tillater det, skriver NRK.

Blücher sank etter å ha blitt truffet av kanonskudd og torpedoer fra blant annet Oscarsborg festning natt til 9. april 1940.

I mange år har det vært jevnlige oljeutslipp fra vraket, som ligger ved Askholmene, nord for Drøbaksundet i Oslofjorden. Fredag meldte Frogn kommune meldte at oljeutslippet fra vraket var større en normalt.

Brannvesenet i Follo drar jevnlig ut og sjekker lekkasjen. Lørdag morgen opplyser de at oljemengden ikke har minka, noe som tyder på at det fortsatt lekker mye fra skipet.

24 arbeidere er evakuert fra tunnelen som står i brann i industrianlegg på Alnabru.
Les også

24 evakuert etter tunnelbrann – vanskelig slukkearbeid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.