MARITIM

Forsvaret vil ikke betale oppdretter for flytting av fisk etter at KNM Helge Ingstad sank

Mener det ikke var nødvendig å flytte fisken.

Blom Fiskeoppdrett krevde erstatning etter KNM Helge Ingstad-forliset.
Blom Fiskeoppdrett krevde erstatning etter KNM Helge Ingstad-forliset. Foto: Blom Fiskeoppdrett
Arne FenstadArne FenstadJournalist
14. mai 2019 - 14:00

Forsvaret mener Blom Fiskeoppdrett ikke trengte å flytte om lag 750 tonn regnbueørret etter at KNM Helge Ingstad forliste i Øygarden i nærheten av oppdrettsanlegget i november i fjor, melder Sysla

Som TU skrev i november i fjor krevde oppdrettsselskapet en million kroner for å dekke utgiftene til flytting av fisken fra lokaliteten Ljøsøy N. Oppdrettsselskapet fryktet at fisken, som ble anslått til å være verdt mellom 35 og 40 millioner kroner, skulle få i seg drivstoff som lakk fra havaristen. 

I mars i år ble kravet nedjustert til 843.000 kroner.

Les også

Ikke behov for flytting

Forsvaret argumenterer med at oppdrettsanlegget lå om lag seks kilometer fra havaristedet, og at det var flere andre oppdrettsanlegg i området som ikke flyttet fisken. De viser også til at det ble lagt ut lenser for å stoppe utslipp. Forsvaret påpeker også at strøm og vind tilsa at eventuelle utslipp ikke ville drive i retning oppdrettsanlegget, ifølge Sysla. 

Bloms advokat, Henrik Garmann, har ikke tatt stilling til hva de gjør videre. 

– Vi har ennå ikke tatt stilling til hvordan vi skal forfølge denne saken videre, sier Garmann til Sysla.

Forsvarsdepartementet har tidligere opplyst til TU at Blom og eieren av en fritidsbåt er de eneste som har krevd erstatning etter fregattforliset. Fritidsbåteieren krevde 19.000 kroner for landsetting og spyling av båten.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.