MOBIL

Førsteinntrykk: Sony Ericsson Xperia Play

Vi har lekt oss med Playstation-telefonen en stund, og kan konstatere at joypad-en slett ikke er overflødig.

1. apr. 2011 - 10:50

Vi stiftet bekjentskap med Sony Ericssons Xperia Play i februar, under Mobile World Congress i Barcelona. Her fikk vi prøve en tidlig utgave av telefonen, og ble imponert.

Det spesielle med Xperia Play er - som du selvsagt vet - at den har uttrekkbar joypad. Siden vi i Mobili-redaksjonen har vokst opp med spillkonsoller som en sentral del av hverdagen skal vi ikke legge skjul på at vi har gledet oss ekstra mye til å få inn et testeksemplar av denne telefonen.

Xperia Play kjører på Android 2.3, har en fire tommers skjerm med 854 x 480 pikslers oppløsning og et kamera som tar bilder i fem megapikslers oppløsning.

Tungvekter

En ting kan vi si med en gang: Denne telefonen er tyngre, feitere og mer klumpete enn alle andre Android-telefoner på markedet. Dette bryr ikke målgruppen seg om, for det skyldes selvsagt den integrerte joypaden.

Du får ikke en overveldende kvalitetsfølelse, for det er mye plast her. Dette merker du blant annet ved at telefonen blir fort flekkete.

Men ting er godt sammenskrudd og Xperia Play fremstår som solid, til tross for plasten.

Flott joypad

Joypaden har bra, responsive taster og føles faktisk like god som den du finner på Nintendo DS og PSP-modellene.

Og foreløpig har vi faktisk ikke rukket å teste ut så mye annet. For vi har hatt en tidsoppslukende og lykkelig gjenforening med et spill vi bare har gode minner fra: Crash Bandicoot. Altså den første versjonen som kom til Playstation 1.

Og nettopp plattformspill er en av sjangrene som fungerer så vanvittig mye bedre når du har en skikkelig joypad. Her er det verken gåter eller fancy grafikk som gjelder, men presisjon. Trykk på knappen et tiendelsekund for sent så ligger du i vannet, i magen på den kjøttetende planten eller i hendene på den ravgale bossen. Denne presisjonen får du ikke med trykkskjerm.

En annen fordel er selvsagt at du hele tiden ser hele skjermen, og ikke dekker over store områder med tomlene mens du spiller.

Vi kommer med en full test av telefonen i overskuelig fremtid. Det er som alltid bare å gi en lyd på e-post, på Facebook-siden vår eller i kommentarfeltet nedenfor om det er noe du vil vi skal se nærmere på.Her ser du det som skiller Xperia Play fra andre telefoner.Trigger-taster på oversiden av telefonen.Den første bossen i Crash Bandicoot.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.