MOBIL

Førsteinntrykk: Sony Ericsson Xperia Arc

Vi har hatt Xperia Arc inne i et døgn, og liker det vi har sett til nå.

18. mars 2011 - 12:31

Vi fikk i går inn Sony Ericsson Xperia Arc til test, og har et foreløpig bra inntrykk av den nye toppmodellen.

Hva er nytt?

Sony Ericsson debuterte i Android-segmentet med Xperia X10 i fjor, en telefon som greide å imponere oss ved lansering. Heretter gikk det imidlertid nedover, og mens de fleste konkurrerende modeller ble oppgradert, var bitre X10-eiere låst til Android 1.6 i lang tid.

Dette har produsenten lært av, og lover å være tidligere ute heretter. At Xperia Arc blir levert med Android 2.3, og dermed er den andre telefonen i Norge (etter Nexus S) med denne Android-versjonen, tyder på at det er mer enn store ord her.

I 2.3-versjonen har Sony Ericsson også gjort et knippe forbedringer i UX-systemet sitt. Blant annet er musikkspilleren skilt ut fra video- og bilde-seksjonen, noe vi egentlig synes er fornuftig. Vi kommer mer inn på endringene i den endelige testen.SLANK: Xperia Arc er langt slankere enn forgjengeren.

Arc har ellers gjennomgått en omfattende slankekur. Her finner du en merkbart smalere midje enn hos forgjengeren, og den har fått et svært tiltalende utseende. Den føles også solid og gir en knallbra kvalitetsfølelse - til tross for mye plast.

Skjermen har forøvrig den samme fargen som rammen rundt når den er avslått, slik at mesteparten av fronten på telefonen er ensfarget.GÅR I ETT: Når skjermen er avslått får den samme farge som resten av telefonens front.

Fornuftige oppgraderinger

Sony Ericsson har gjort som HTC og ikke gått langt fra fjorårets oppskrift. Du får "X10-følelsen" her, samtidig som du helt klart merker at det er gjort oppgraderinger.

En av de viktigste oppgraderingene er skjermen, som har vokst til 4,2 tommer og ny teknologi.

Det er Sonys Bravia-teknologi som er på plass. Bravia er enkelt og greit programvare som forbedrer fargene på skjermen når du ser på bilder og video. Når du gjør andre ting slår funksjonen seg av - og du kan også deaktivere den helt om du vil spare på batteriet. BRAVIA: Sony har laget en egen mobilutgave av Bravia-motoren sin. Dette skal gi bedre farger i både film og foto.

Vi kan ikke si så mye mer enn at bildekvaliteten når du spiller av de medfølgende filmklippene er strålende, så vi ser frem til å testet noen av våre egne filmfiler etterhvert.

Systembrikken i telefonen er også oppgradert siden sist. I Xperia Arc finner du Qualcomm MSM8255, som har en prosessorhastighet på 1 GHz og Adreno 205-grafikk. Brikken er slett ikke ny - du finner den blant annet i HTC Desire HD.

Maskinvaren er altså langt svakere enn i telefoner som LG Optimus 2X og den kommende Samsung Galaxy SII, men om du ikke er veldig opptatt av å skryte av innmaten i telefonen din eller å dominere ytelsesmålinger er ikke dette noe du skal henge deg særlig opp i. Arc har mer enn nok kraft til å kjøre alt du finner på Market i dag uten problemer.

Hurtigfotografering

Kameraet har vi faktisk ikke brukt noe særlig enda, men kan konstatere at det både starter og tar bilder kjappere enn det meste vi har prøvd. Sony Ericsson har fått på plass en Exmor-R-sensor, noe som blant annet skal gi bedre bilder innendørs og i dårlig lys.KJAPPT: Kameraet starter lynraskt, og bildene blir også tatt raskere enn vi er vant til.

Dette kan altså være en vinner på kamerafronten, og vi har tenkt å bruke helgen til å presse det vi kan ut av optikken.

Hva vil DU lese mer om?

Dersom du lurer på noe spesifikt om Xperia Arc er det bare å sende en e-post, gi oss en lyd på Facebook-siden vår eller poste i kommentarfeltet nedenfor. Vi svarer på så mye som mulig i den endelige testen av Sony Ericsson Xperia Arc.

Og den kan du lese her på Mobili i neste uke.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.