MOBIL

Førsteinntrykk: HTC Sensation

Deilig, robust og kjapp.

26. mai 2011 - 15:04

PS! Den fullstendige testen av HTC Sensation er nå publisert. Les den her.

Vi har endelig fått inn en av de mest etterlengtede telefonene i år: HTC Sensation. Dette er HTCs første telefon med doble prosessorkjerner, og den går dermed direkte i kamp mot råtassene Samsung Galaxy SII, LG Optimus 2X og LG Optimus 3D.

Telefonen har brikkesettet Qualcomm MSM8260, noe som blant annet innebærer at du får den ultrakraftige grafikkbrikken Adreno 220. Dette er oppfølgeren til brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Arc og HTC Incredible S.

NB! Vi har målt ytelsen i Sensation mot Samsung Galaxy SII, LG Optimus 2X og LG Optimus 3D i denne artikkelen.

Kvalitet!Sensation gir en knakende god kvalitetsfølelse.

Vi har en tendens til å nevne dette til det kjedsommelige, men HTC vet hvordan de skal lage telefoner med knall kvalitetsfølelse. Sensation føles riktignok ikke like bånnsolid som Desire S, men det er ikke langt unna. Uansett ligger kvalitetsfølelsen godt over gjennomsnittet.

Med tanke på at telefonen har 4,3 tommers skjerm føles den også oppsiktsvekkende kompakt. Dette skyldes blant annet at HTC har bygd inn antenner for all trådløs teknologi i bakdekselet istedenfor å plassere dem rundt rammen av telefonen.Rammen rundt skjermen er tynn, noe som skyldes at HTC har plassert antennene sine i bakdekselet.

Herlig skjerm

Vi har fremdeles ikke kommet så langt at vi har overført filmer til Sensation, men ut fra punktene vi kan vurdere skjermen på ser dette svært lovende ut. Med oppløsningen 540 x 960 har du langt flere piksler enn på andre Android-telefoner. Om dette er noe du merker i praksis kommer vi tilbake til i den endelige testen.

Skjermen er beskyttet av en heldekkende Gorilla-glassplate som skal forhindre at du riper opp godsakene.Skjermen har en oppløsning på 540 x 960 piksler.

Kjappis

Nå skal vi ikke påstå at det kom som noen bombe at Sensation har ypperlige reflekser. Det er ikke forsinkelser å spore her. 

Med denne maskinvaren er også Sense-menysystemet i sitt ess. Sense er forholdsvis tungdrevet, men samtidig det mest omfattende og funksjonsrike systemet du får i en Android-telefon i dag. Sensation kjører hver eneste lille detalj her uten hikking. 

En av nyhetene i Sense-versjonen på Sensation er at du kan legge snarveier til de mest brukte funksjonene dine direkte på låseskjermen. For å aktivere disse snarveiene må du dra dem ned til "ringeikonet", så det er liten fare for at ting tjuvstarter i lommen. Telefonen har en veldig hendig størrelse med tanke på den store skjermen.

Alt i alt har vi et veldig bra førsteinntrykk av HTC Sensation, og gleder oss til å tilbringe de neste dagene frem mot testen med telefonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.