MOBIL

Førsteinntrykk: Dell Streak

Fem tommers skjerm, 512 MB arbeidsminne og Android. Nevnte vi fem tommers skjerm?

5. nov. 2010 - 15:47

Vi blir mer og mer glad i Android. Ikke bare fordi det er en flott plattform i seg selv, men fordi hvem som helst kan ta den i bruk. Dermed kan produsenter som for eksempel Dell konsentrere seg om maskinvare istedenfor å bruke krefter på å utvikle et eget operativysstem for mobiler. Resultatet blir telefoner som Dell Streak.

Fem tommer

Det er utvilsomt skjermen som er det mest interessante med Dell Streak. Med sine fem tommer er dette den største skjermen vi har sett på et apparat vi fremdeles kan kalle en mobiltelefon - ikke tablet. For Streak går faktisk ned i lommen.

Selv om vi kan godkjenne Streak som mobiltelefon, må vi understreke at den er omtrent dobbelt så stor som iPhone 4 og Sony Ericsson X10, så du kan godt kalle den et digert beist.

Et digert, deilig beist, sier nå vi.Med Qualcomms Snapdragon 8250 (samme chipset som Desire og X10) og 512 MB arbeidsminne under fasaden er det ingen overraskelse at Streak er responsiv og den reagerer lynkjapt på det meste vi ber den om.

Operativsystemet i vårt eksemplar er Android 1.6, som begynner å bli noe utdatert, men vi har registrert at flere operatører rundt om i verden allerede er i gang med å rulle ut versjon 2.1, så vi regner med at det ikke er for lenge til den dukker opp også her.

Dell har, som alle andre produsenter som bruker Android-plattformen, gjort en del endringer i menysystemet. Det første vi legger merke til er at startskjermen ikke har den vanlige "rullegardinen" som dras ned for å få opp varslinger, anropslogg og annet du trenger. Istedenfor har Streak fått faste paneler i forskjellige kategorier på toppen av skjermbildet. 

Denne løsningen ville sett ganske rotete ut på en tretommer, men på denne telefonen funker det brillefint.

Av andre endringer vi har funnet til nå, er måten du fjerner snarveier fra skrivebordet på. Istedenfor å merke dem og dra dem ned i søppelbøtta, må du her først merke dem, før du trykker på menytasten for å fjerne dem.

Selve hovedmenyen har faktisk fått mindre ikoner enn andre Android-telefoner med mindre skjerm. Dette gir telefonen et "Blackberry-preg", med vanvittig mange ikoner i skjermbildet samtidig. Samtidig er det mye luft i menyene, så ting er absolutt ikke rotete.

Vi skal ikke skrive så mye mer om Dell Streak i dag. Men vi har tenkt å skrive temmelig mye i testen, som kommer tidlig neste uke.

I mellomtiden kan du heller kikke på disse frekke bildene:Dell Streak er diger og digg.For å illustrere hvor stor Streak faktisk er.... for å gi deg et litt bredere perspektiv. Galaxy Tab til venstre.Proprietær USB-løsning.

Les også: Sammenligning av Galaxy Tab og Apple iPad

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.