ARBEIDSLIV

Første Venture-vinnere

I Oslo kom konkurransen i gang tidligere i uka, mens de nordligste fylkene ikke rakk å bli med i år.

Trøndelagsjuryen i Venture Cup falt pladask for forretningskonmseptet rundt Sphagnan, et stoff som finnes i mose og skal brukes på alt fra matkonservering til sminke.

Ifølge juryen er dette en utrolig spennende ide med sterk forskningsforankring og stort potensial. Bak konseptet står Fredrik H. Wisløff, Astrid Helland, Kjetil Andersen og Hanne G. Blix Blix.

Vinnerne i den første fasen får 15.000 kroner og går videre til finalen, der det kjempes om 200.000 kroner. Vinneren kåres i mai.

I Trøndelagskonkurransen ble Catch Security utropt til vinner av andreplassen, med Shipscan på plassen bak.

Catch Security skal selge et system for sikring av teknisk utstyr ved universiteter og høyskoler. Produktet løser et betydelig problem for kunden på en kreativ måte, kommenterer juryen.

Idémakerne er Alexander Kenich, Kristian Andersen og Magnus Horn Strømmen. De skipsinteresserte karene Thor Egil Solhaug, Benjamin Golding og Børtre Tingstveit lanserer en metode for rask kontroll av skipsskrog.

Shipscan skal ifølge oppfinnerne bruke kun to timer på å kontrollere skipsskrog, mens DnV i dag bruker ett døgn på samme jobben. Tredjepremien ble ikke oppfattet som et nederlag.

- Dette er en kjempeoppmuntring for oss! Nå er vi virkelig motiverte for å jobbe knallhardt videre med ideen, sa Alexander Kenich.

I år blir Venture Cup arrangert regionalt - i Trøndelag og Oslo/Akershus. Det var også meningen å ha en konkurranse i Nord-Norge, men det ble skrinlagt på grunn av tidspress.

Oslo/Akershus kom først i gang tidligere denne måneden. Der er søknadsfristen for bidrag til første fase satt til 29. mars.

For dem som bor utenfor regionene, er det likevel mulig å delta. Men da må de levere inn en fullstendig Forretningsplan til vurdering sammen med finalistene fra regionene. Deltakere i den åpne konkurransen får dermed ikke samme mulighet til å motta hjelp og veiledning underveis.

I Trøndelag var det 103 deltakere som har levert inn 46 bidrag. Det er studenter både fra HiST, HiNT og NTNU som er med, i tillegg til forskere og privatpersoner.

Venture Cup Oslo/Akershus fikk en tregere start enn Trøndelag og hadde sitt kick-off møte 15. mars, over en måned etter kollegene i nord. Universitetet i Oslo fikk med seg START, Norges Landbrukshøgskole, Handelshøyskolen BI, Oslo kommune, Akershus fylkeskommune, NHO og Innovasjon Norge, slik at konkurransen kan gå av stabelen.

START skal også sørge for at finalistene fra de to regionale konkurransene og den åpne klassen samles til et norgesmesterskap og at en nasjonal vinner kåres i august.

Les mer om Venture Cup.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.