BYGG

Første statsråd tilbake på kontoret

TILBAKE: Rigmor Aasrud flytter tilbake til departmentsbygningen i Akersgata 59 etter terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011.
TILBAKE: Rigmor Aasrud flytter tilbake til departmentsbygningen i Akersgata 59 etter terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011. Bilde: Scanpix
27. juli 2011 - 11:41

Med seg har hun rundt 20 personer bestående av ledelse og kriseteam. Fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren synes det både er vemodig og godt å være tilbake.

– Jeg er glad for at vi kan gjøre normale ting igjen, men utsikten fra kontoret er en påminnelse om det forferdelige som har skjedd. Utenfor pleier det å myldre av folk. Nå er det folketomt, sier Ap-statsråden.

Midlertidige adresser

Aasrud er også ansvarlig for regjeringsbyggene, men foreløpig har hun ikke mye ny informasjon å dele. Departementenes behov lyder på 2.000 nye kontorplasser. 13 av 18 departementer har fått nye midlertidige adresser.

OED: – Nå er det viktigste å ta vare på hverandre

Utsiktene ser ikke gode ut for statsministerens høyblokk.

– Dette er det fagfolk som må avgjøre, men med mitt blotte øye ser det ikke lovende ut. Vi må nok være forberedt på at den må rives. Statsministerens kontor er midlertidig flyttet til Forsvarsdepartementet. De midlertidige lokalene kan gjelde for noen måneder eller til og med år. Nå må vi ta en ting av gangen. Fortsatt letes det etter savnede i regjeringsbygget, sier hun.

Statsbygg: Har ikke fått sjekke bygningsskadene

Flere inn

Ifølge departementsråd Ingelin Killengreen vil andre departementer som holder til i samme bygning som Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, kunne flytte tilbake til sine lokaler i løpet av et par dager.

Les også:

Nødnettet taklet presset

Teknologi avgjørende for flere funn ved Utøya

– Alle data ser ut til å være intakt

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.