Første oppdrag for IUG

Første oppdrag for IUG
FØRSTE: Bjørnar Danielsen blir første norske grenseløse ingeniør. Han forlater kontoret hos Sevan Marine for å kontrollere vannrenseanlegg i Sør-Irak. Bilde: Privat

Bjørnar Danielsen fra det norske selskapet Sevan Marine reiser 23. februar til Irak for å delta i en teknisk gjennomgang av vannrenseanlegg.

Det er Kirkens Nødhjelp som har behov for ingeniørassistanse fra den nye norske avdelingen av IUG.

Full gjennomgang

Danielsen skal, sammen med et teknisk team fra Kirkens Nødhjelp gå gjennom vannrenseanlegg som er installert i Sør-Irak. Han skal bruke tre uker på jobben.

– Det skal gjøres en full gjennomgang av anleggene, se om de virker som de skal, hvordan det er med reservedeler, om de blir riktig brukt. Det skal resultere i en rapport.

Les også:

Samarbeid

Danielsen sier at denne typen etterarbeid er viktig i vurderinger rundt hvorvidt bistandsarbeid har virket slik man har ønsket.

Under forberedelsene til å stifte en norsk avdeling av IUG satt Danielsen i en komité for samarbeid med andre organisasjoner.

Det var på den måten han kom i kontakt med Kirkens Nødhjelp, som denne gangen trengte hjelp ganske raskt.

– Jeg fikk permisjon på en dags varsel, det var veldig sporty. Min arbeidsgiver kompenserer til og med lønn for en av de tre ukene, forteller Danielsen.

Les også:

Positiv arbeidsgiver

– vi ser positivt på at våre ansatte engasjerer seg i slike saker utenom jobben. Kirkens Nødhjelp er en kjent organisasjon som vi har støttet i flere år, svarer Hanna Moland, vice president for human resources i Sevan Marine på spørsmål om hvordan arbeidsgiver reagerte på en slik forespørsel.

– Dere har også valgt å gi ham lønn for deler av tiden?

– Det er en del av å si at slike engasjementer er positive. Han har jo forpliktelser som ikke stanser. For oss er det en indirekte måte å gi støtte på, sier Moland.

Hun bekrefter at når IUG Norge er mer etablert vil selskapet vurdere medlemskap.

Les også: Ingeniører uten grenser til Norge

Les mer om: