OFFSHORE

Første norske olje fra Vest-Afrika solgt

16. jan. 2002 - 07:00

- Salget av vår første oljelast fra Girassol er en milepæl, ettersom det er Statoils første egen produksjon i den viktige oljeprovinsen Vest-Afrika, sier Gunnar Sletvold, direktør for råoljesalg i Statoil i en pressemelding på www.statoil.com.

Det er TotalFinaElf som er operatør. Statoil har en andel på 13,33 prosent i feltet mens Norsk Hydro har 10 prosent i feltet, som hadde produksjonsstart 4. desember 2001.

Lavt svovelinnhold

Før salget gjorde Statoil en grundig analyse av oljekvaliteten og hvilke markeder som er aktuelle. Girassol-oljen inneholder lite svovel og minner om nordsjøolje. Selskapet får én last rundt hver 40. dag, og markedsføringen skal foregå fra London. Statoil skal også markedsføre Norsk Hydros Girassol-olje.

Girassol-oljen er et viktig bidrag til Statoils internasjonale produksjon, ifølge Sletvold. Girassolfeltet er bygd ut med undervannsbrønner levert fra FMC på Kongsberg og en stor flyter som ligger fastforankret på 1200 meters havdyp.

Girassol produserer nå vel 120.000 fat olje i døgnet fra seks brønner. Statoils andel av dette utgjør rundt 15.000 fat. Andelen vil øke til rundt 26.000 fat olje per dag når feltet produserer på topp fra sommeren av. Feltet kommer da til å levere rundt 200.000 fat olje i døgnet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.