SAMFERDSEL

Første gigantjumbo til Kina

KRAFTIG ØKNING: Kina er det land i verden som har størst prosentvis økning i flytrafikken, og A380 vil være et effektivt bidrag til å ta seg av den fortsatte økningen. FOTO AIRBUS
KRAFTIG ØKNING: Kina er det land i verden som har størst prosentvis økning i flytrafikken, og A380 vil være et effektivt bidrag til å ta seg av den fortsatte økningen. FOTO AIRBUS


China Southern Airlines Company Limited )og morselskapets leasingavdeling China Aviation Supplies Imp. & Exp. Group Corporations (CASGC)) har signert avtalen med Airbus om kjøp av fem nye giganter type A380.

Selskapet blir dermed det første kinesiske flyselskap med kjøpsavtale på kjempeflyet, og også den femtende kunden i rekken.

- A380 er det mest moderne og største fly som noensinne er produsert i verden. CASGC har hatt et meget godt samarbeid med Airbus gjennom mange år. Beslutningen er et resultat av dette samarbeidet. Vi er meget glad for å få dette spesielle flyet inn i kinesisk luftfart, sa Zhu Yanjun President i CASGC.

Kina er det land i verden som har størst prosentvis økning i flytrafikken, og A380 vil være et effektivt bidrag til å ta seg av den fortsatte økningen.

– A380 vil tilby første klasses service til de mange tilreisende til de olympiske leker i Beijing i 2008, World Expo i Shanghai i 2010 og de asiatiske lekene i Guangzhou samme år, sa Airbus-sjefen Noel Forgeard.

Med denne ordren har Airbus 154 ordrer og avtaler på A380 fra 15 kunder. Flyet settes i produksjon neste år. Det kan ta mellom 600 og 800 passasjer, fordelt på to etasjer.

Boeing mente at det ikke ville være behov for en ny jumbojet. Ordrene som nå strømmer inn til Airbus, tyder på at de tok grundig feil.

China Southern har i dag 232 store og mellomstore fly som flyr fra 17 destinasjoner og på 660 ruter.

I 2004 fraktet selskapet rundt 40 millioner passasjerer og er dermed ett at verdens ti største flyselskaper.

Les mer om: