BYGG

Første anbudskonkurranse for regjeringskvartalet

TILSTANDSSJEKK: De som får tilslaget på den første anbudskontrakten, skal fastslå den faktiske tilstanden for byggene som ble rammet av terrorangrepene.
TILSTANDSSJEKK: De som får tilslaget på den første anbudskontrakten, skal fastslå den faktiske tilstanden for byggene som ble rammet av terrorangrepene. Bilde: Håkon Jacobsen
28. okt. 2011 - 07:34

I en konkurranse som ble utlyst torsdag ettermiddag, etterlyser Statsbygg eksperter som skal vurdere tilstanden til totalt ti av bygningene i regjeringskvartalet. Alle ble i større eller mindre grad påført skader da Anders Behring Breiviks hjemmelagde bombe ble detonert 22. juli.

De som er interessert i å kapre ett av de to utlyste oppdragene, må imidlertid være raske. Fristen for å levere anbud går ut neste fredag klokka 10. Arbeidene skal starte allerede i midten av november.

Mener du høyblokka bør rives eller bevares?

Delta i vår meningsmåling her.

Korte frister

– Det er raskt, svært raskt i forhold til de vanlige fristene vi arbeider med, forklarer kommunikasjonsrådgiver Pål Weiby i Statsbygg.

Den øvre rammen på de to prosjektene er 2,3 millioner kroner, en liten sum i forhold til de godt over 250 millionene som er bevilget ekstra fram til nyttår for å drive opprydning og sanering i de skadde byggene.

Les også: Regjeringen vurderer å flytte

Prosjektsjef i Statsbygg, Anders Wethal, beskriver ikke denne første etterlysningen av tekniske eksperter som noen stor kontrakt. De som får tilslaget, skal fastslå den faktiske tilstanden for byggene som ble rammet av terrorangrepene.

– Dette er en avgrenset oppgave. En rapport ventes før jul. Vi regner med at i alt ni tekniske eksperter trengs for å utføre oppgaven, sier Wethal til NTB.

Les også: Dødskyss til høyblokka

Ulikt skadeomfang

I alt utgjør regjeringskvartalet ti store bygninger med til sammen 160.000 kvadratmeter. Mens høyblokken og kontorbyggene kalt R4 og H-blokken er påført omfattende skader i terrorangrepene, er skadene mindre på de andre byggene.

I høyblokken foregår det dessuten fremdeles et omfattende arbeid med å rydde asbest på en forsvarlig måte. Dette arbeidet vil ventelig foregå fram til våren og de bygningstekniske ekspertene må regne med å ta de nødvendige forholdsreglene når høyblokken skal vurderes og undersøkes.

Statsbygg-direktøren: – Det vil ta år før folk er tilbake i høyblokka

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.