KARRIERE

- Forstår ikke alvoret

KRITISK: Tekna spår alvorlige konsekvenser for norsk forskning.
KRITISK: Tekna spår alvorlige konsekvenser for norsk forskning. Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
5. okt. 2007 - 12:42

De har lyttet, men ikke forstått alvoret. Slik kommenterer Tekna regjeringens forslag til statsbudsjett, som ble lagt fram fredag.

Ikke blid

– Selv om basisbevilgningen til universiteter og høyskoler er økt, kompenserer de ikke gang for Djupedals hvileskjær fra i fjor. Samtidig får Forskningsrådet i realiteten en realnedgang i sitt budsjett, sier Helene Falch Fladmark, direktør for samfunnspolitikk i Tekna.

Hun spår alvorlige konsekvenser for forskningen her i landet.

– Vi er svært skuffet over at regjeringen ikke har tatt signalene fra kunnskaps-Norge på alvor. Behovet for utstyr er prekært, og det gir dårlige signaler til næringsliv og mulige forskerspirer at det ikke ligger noen friske penger til utstyr til universitetene i budsjettforslaget. Den positive nyheten om at Regjeringen vil øremerke 2/3 av de nye 350 stipendiatstillingene til teknisk-naturvitenskapelige fag blir derfor et slag i luften, sier Fladmark.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.