OFFSHORE

Forslag til Kværner-styre

På Kværners generalforsamling i dag vil Aker Maritime som selskapets største aksjonær, fremme et alternativt forslag til aksjonærvalgte styremedlemmer. Pehr G Gyllenhammar, som nå er styreleder for et av Storbritannias største forsikringsselskap, CGNU, foreslås som ny styreformann.

Ifølge Aker Maritime begrunnelse vil det foreslåtte styret være uavhengig i forhold til både det sittende styre i Kværner, og i forhold til selskapets hovedaksjonær Aker Maritime.

– Det nye styret bør på fritt grunnlag kunne vurdere hvilke veivalg Kværner er best tjent med, og gi selskapets aksjonærer og ansatte råd om dette, skriver selskapet i en pressemelding.

Foruten Gyllenhammar er følgende foreslått som medlemmer av Kværner-styret: Ivar J. Tangen, Oslo; Reidar Lund, Sola; Ole Melberg, Stavanger; Widar Salbuvik, Moss og Helge Lund, Bærum.

Oljebakgrunn

Foruten svenske Pehr G Gyllenhammar, med bostedsadresse London, har de øvrige fem foreslåtte styremedlemmene bakgrunn fra oljevirksomhet.

Ivar Tangen har bakgrunn fra Industridepartementet, senere Olje- og energidepartementet, blant annet som byråsjef. Tangen har også ledet oljeselskapet Deminex' virksomhet i Norge. I dag er han selvstendig næringsdrivende.

Reidar Lund var i en årrekke administrerende direktør i Transocean ASA, og selskapets forløpere Norcem Drilling og Aker Drilling. Han har i dag en rekke styreverv.

Ole Melberg har stått sentralt i oppbyggingen av Stavanger-rederiet Smedvigs borevirksomhet. Siden 1998 har Melberg vært selvstendig næringsdrivende og rådgiver innen offshorebransjen.

Widar Salbuvik er rådgiver og privat investor, Han har blant annet ledet finanshuset Pareto.

Helge Lund har bakgrunn som politisk rådgiver og konsulent. Han har vært viseadministrerende direktør i Nycomed Pharma før han i 1999 kom til Aker RGI, der han nå er visekonsernsjef. Lund er i tillegg viseformann i Aker Maritimes styre.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.