FORBRUKERTEKNOLOGI

Forsikringsbransjen frykter mange båtbranner i sommer

Antall båtbranner i første kvartal økte med 45 prosent sammenlignet med 2020.

Brann i plastsnekke i Træla i Tønsberg i fjor sommer. Båtføreren hoppet i sjøen og kom uskadet fra hendelsen. Nå frykter forsikringsbransjen en ny ulykkessommer til sjøs.
Brann i plastsnekke i Træla i Tønsberg i fjor sommer. Båtføreren hoppet i sjøen og kom uskadet fra hendelsen. Nå frykter forsikringsbransjen en ny ulykkessommer til sjøs. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen/NTB
24. juni 2021 - 14:33

Forsikringsbransjen registrerte 316 båtbranner i fjor, det var en økning på 20 prosent fra året før. Med pandemien og reiseforbudet som har vært rådende, har antallet fritidsbåter i Norge skutt i været og har passert én million.

Allerede i første kvartal i år er det registrert en økning på 45 prosent i antall båtbranner, ifølge tall fra Finans Norge.

– Tendensen er så klar at vi venter at årets båtsesong vil bli nok en rekordsesong med båtulykker, flere branner, kollisjoner og havari enn noen gang før, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Samlet var det i fjor 13.500 registrerte skader på fritidsbåter, til en kostnad på over 600 millioner kroner.

Vestlige land har lovet Ukraina alt de trenger for å drive ut russiske okkupanter, blant annet stridsvogner. Framgangen på slagmarken er imidlertid liten og krigen trekker i langdrag. Ordrebøkene til vestligevåpenprodusenter er derimot velfylte.
Les også

Verdens våpenprodusenter har stappfulle ordrebøker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.