BYGG

– Fornuften seiret

ENOVAGLAD:  Ketil Lyng er glad for at Enova kommer godt ut av budsjettet.
ENOVAGLAD: Ketil Lyng er glad for at Enova kommer godt ut av budsjettet. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
6. okt. 2011 - 13:32

Byggenæringens Landsforening sier godt fornøyd med at frykten for at Enova skulle få kuttet sine bevilgninger ikke slo til

– I dag er det ikke mulig for vanlige husholdninger og små prosjekter å få støtte til energieffektivisering. Det burde det ligge godt til rette for nå, sier administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Ketil Lyng.

Les også: Utsetter budsjettkutt for Enova

Soria Moria

I en pressemelding skriver BNL at dette er i tråd med regjeringens egen Soria Moria II-erklæring der det stadfestes at Enova skal opprettholdes “som vårt viktigste verktøy for å støtte fornybar energi og energieffektivisering. Ved opprettelse av et felles sertifikatmarked skal Enovas innsats særlig rettes mot energieffektivisering, varme og utprøving av umodne teknologier. Regjeringen vil i den forbindelse utarbeide nye resultatmål for Enova.”

I august 2010 la Arnstadutvalget fram et forslag til en nasjonal handlingsplan for energieffektivisering av bygg for Kommunal- og regionaldepartementet.

Det er, i følge Arnstadutvalget, behov for investeringer på 1,4 til 2 milliarder årlig om Norge skal nå et mål om å energieffektivisere bygningsmassen med 10 TWh i 2020.

Les også: – Byggebransjen må bli grundigere

Ny rapport: Klimaarbeidet går i sneglefart

Viktig for klima

Energieffektivisering av bygninger er svært viktig for forsyningssikkerheten og klimagassreduksjoner. Investering i energieffektivisering vil gi store inntekter til staten i form av moms og skatt i tillegg til at det er et viktig bidrag til å opprettholde aktiviteten i norsk byggevareindustri i en usikker tid.

– BNL håper at energieffektivisering av bygninger vil bli et høyt prioritert område for Enova framover, og at det legges vekt på å utløse det store potensialet på 8 TWh som kan spares i eksisterende bygg innen utgangen av 2020, sier Lyng.

Les også: Vil ha skattelette for strømsparingDel
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.