Formidlingspris til Karl Ove Moene

Formidlingspris til Karl Ove Moene
HEDRET: Samfunnsøkonom Karl Ove Moene har grunn til å smile etter at han fikk Forskningsrådets formidlingspris på 250.000 kroner. Bilde: Ram Gupta, UiO

Årets pris gikk til Karl Ove Moene ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo. Samfunnsøkonomen er kjent for å gjøre kryptiske økonomiske sammenhenger forståelige for folk flest, noe han har gjort gjennom en mengde kronikker, innlegg og populærvitenskapelige artikler.

God formidler

Juryen begrunner avgjørelsen med at Moene gjennom mange år har evnet å være aktuell og poengtert i sin forskningsformidling. I tillegg sier de at han holder en høy faglig standard samtidig som han har en evne til å formidle langt utenfor fagets grenser.

For dette får han altså 250.000 kroner.

Stolt

Hovedpersonen selv er fornøyd.

– Jeg syns det er veldig kjekt å få en slik pris. Det å formidle det jeg forsker på er en naturlig del av jobben. Jeg synes det er morsomt at folk legger merke til det jeg gjør. Det er en motivasjon for meg, sier han til Teknisk Ukeblad.

Variert program

Det er likevel ikke bare prisutdelinger som står på programmet under Forskningsdagene, som i år arrangeres for 17. gang.

Denne gangen blir det kunnskapsfestival med utstillinger og eksperimenter på Universitetsplassen, diverse foredrag på Deichmanske bibliotek, forfattermøter og romdag med astronauter og astronomer.

Tittelen på årets Forskningsdager er “Magisk og logisk”. Det overordnede temaet er kjemi. Festivalen arrangeres over hele landet og varer frem til 2. oktober.

Les mer om: