SYKKELVEI

Førjulsgave til Trondheim: Åpnet ny del av sykkelruta

870 nye meter med sykkelvei står klar.

Sykkelruta er offisielt åpnet! Fv. Tore Dyrendahl, leder av byutviklings- og samferdselskomiteen i Trondheim kommune og Torstein Ryeng, prosjektleder i Statens vegvesen.
Sykkelruta er offisielt åpnet! Fv. Tore Dyrendahl, leder av byutviklings- og samferdselskomiteen i Trondheim kommune og Torstein Ryeng, prosjektleder i Statens vegvesen. Foto: Linda Grønstad/Statens vegvesen
21. nov. 2023 - 15:53

Tirsdag 21. november åpnet er delstrekningen Leangbrua-Dalenbrua.

– Dette er nok en viktig milepæl for oss som har jobbet med dette anlegget og en stor dag for Trondheim, sa prosjektleder Torstein Ryeng fra Statens vegvesen under åpningen.

Vis mer

– Vi er stolte av å kunne bidra til at flere velger gange og sykling som transportmiddelvalg. Dette anlegget er med på å redusere veksten i biltrafikken og når det står ferdig, vil det understøtte den ønskede byutviklingen langs ruta Nyhavna-Reina-Lilleby og Lade-Leangen, ifølge Ryeng. Det skriver Vegvesenet på sin hjemmeside.

Denne åpningen gir en sammenhengende rute mellom Leangbrua og Lilleby skole. Nå gjenstår tre delstrekninger.

Prosjektet brukte mindre penger enn budsjettert på denne strekningen.

– Pengene vi har til overs skal vi bruke på den neste delstrekningen, som er Gildheim–Leangbrua, inkludert Hangarbrua, sa Ryeng.

– Under bakken hvor vi står nå er det en omfattende ledningstrasé som dere ikke ser. Det at vi har klart å samkjøre utbyggingen med ledingstraséene for strøm, vann og avløp har spart oss for store kostnader. God samkjøring har også ført til at byggherrekostnader knyttet til håndtering av forurensede masser, geoteknikk og mye mer har blitt lavere enn det vi estimerte innledningsvis, sa Ryeng.

– Dette kunne vi aldri fått til uten et så godt samarbeid med kommunalteknikk i Trondheim kommune. Tv. Martin N. Myhre (byggeleder, Statens vegvesen) og prosjektleder Torstein Ryeng (th.) sammen med Kristian Magne Dragsten, byggeleder, kommunalteknikk i Trondheim kommune (i midten). <i>Foto:  Linda Grønstad/Statens vegvesen</i>
– Dette kunne vi aldri fått til uten et så godt samarbeid med kommunalteknikk i Trondheim kommune. Tv. Martin N. Myhre (byggeleder, Statens vegvesen) og prosjektleder Torstein Ryeng (th.) sammen med Kristian Magne Dragsten, byggeleder, kommunalteknikk i Trondheim kommune (i midten). Foto:  Linda Grønstad/Statens vegvesen

Entreprenør Søbstad får ros for å ha levert et kvalitetsmessig meget godt produkt, og kommunikasjonen har vært god.

Ny hovedsykkelrute mellom Pirbrua og Ranheim er ment å være et godt transportalternativ for alle som bor i området i dag og for alle som flytter til bydelen i årene fremover. Trondheim er i sterk vekst, og byutviklingsprosjektet Nyhavna sammen med utbygging av Lademoen innebærer at det bygges næringslokaler og boliger for mer enn 10.000 innbyggere fram mot 2030. Når hele sykkelruta er ferdig forventes det minst 2000 syklister i døgnet, ifølge Vegvesenet.

Enkelte dager i vinter innstilte Ruter alle avganger i Oslo og Akershus.
Les også

Vet ikke om tiltak for å unngå kaos er lovlige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.