IT

Forhandler om storfusjon

ErgoGroup, her ved administrerende direktør Terje Mjøs, vurderer å slå seg sammen med konkurrenten EDB. Det kan bli et nytt, norsk storselskap innen IT-drift og konsulenttjenester.
ErgoGroup, her ved administrerende direktør Terje Mjøs, vurderer å slå seg sammen med konkurrenten EDB. Det kan bli et nytt, norsk storselskap innen IT-drift og konsulenttjenester. Bilde: Trond Heggelund

De to norske IT-selskapene snakker om å slå seg sammen. Ender det i en ren fusjon, ligger det an til at staten blir dominerende eier, skriver Aftenposten.

– Spennende

Generalsekretær Per Morten Hoff i bransjeforeningen IKT-Norge mener tanken om en fusjon er spennende:

– Trenden er jo slik i denne bransjen at vi får stadig færre, men større aktører. Det er langt frem, men et eventuelt sammenslått EDB/Ergo-selskap vil ha muligheten til å bli en nordeuropeisk gigant – og da spesielt i Norden og land som Tyskland og England, sier Hoff til Aftenposten.

Store og statlige

Telenor, som er dominerende eier i EDB Business Partner, har lenge lett etter en langsiktig industriell løsning for selskapet. ErgoGroup eies av Posten, og de to selskapene som nå går mot å bli ett omsatte for 12,7 milliarder kroner til sammen i fjor.

EDB kjøpte i perioden 2004-2008 et 20-talls selskaper og toppet det hele med storkjøpet av IS Partner fra Statoil. ErgoGroup på sin side har blant annet kjøpt opp Bekk Consulting, SYSteam, Allianse og Fujitsu Service.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.