ErgoGroup, her ved administrerende direktør Terje Mjøs, vurderer å slå seg sammen med konkurrenten EDB. Det kan bli et nytt, norsk storselskap innen IT-drift og konsulenttjenester. (Bilde: Trond Heggelund)

Forhandler om storfusjon

De to norske IT-selskapene snakker om å slå seg sammen. Ender det i en ren fusjon, ligger det an til at staten blir dominerende eier, skriver Aftenposten.

– Spennende

Generalsekretær Per Morten Hoff i bransjeforeningen IKT-Norge mener tanken om en fusjon er spennende:

– Trenden er jo slik i denne bransjen at vi får stadig færre, men større aktører. Det er langt frem, men et eventuelt sammenslått EDB/Ergo-selskap vil ha muligheten til å bli en nordeuropeisk gigant – og da spesielt i Norden og land som Tyskland og England, sier Hoff til Aftenposten.

Store og statlige

Telenor, som er dominerende eier i EDB Business Partner, har lenge lett etter en langsiktig industriell løsning for selskapet. ErgoGroup eies av Posten, og de to selskapene som nå går mot å bli ett omsatte for 12,7 milliarder kroner til sammen i fjor.

EDB kjøpte i perioden 2004-2008 et 20-talls selskaper og toppet det hele med storkjøpet av IS Partner fra Statoil. ErgoGroup på sin side har blant annet kjøpt opp Bekk Consulting, SYSteam, Allianse og Fujitsu Service.