APPS

Følg drosjen din med GPS

IPHONE-APP: Med denne appen kan du både bestille taxi og se hvor den befinner seg.

20. jan. 2012 - 15:03
Vis mer

Det hender både titt og ofte at man har bedre ting å gjøre enn å sitte i telefonkø for å bestille taxi, og da er det greit å vite at det finnes en iPhone-app som fjerner dette elementet. 

Bergen Taxi-appen har imidlertid mange flere formål enn å frigjøre deg fra telefonkøen - her finner du massevis av praktiske funksjoner:

Bestill taxi

Dette er selvsagt hovedfunksjonen. Først velger du om du vil ha transport så fort som mulig eller et fastsatt tidspunkt, deretter trykker du bestill. Du kan velge om du vil skrive inn henteadressen selv eller om du vil bruke GPS-posisjonen din.

Det er også et eget valg for å bestille spesialtransport. Trykker du på dette blir du satt over til den vanlige sentralen.

Historikken din lagres, slik at kjapt kan finne frem tidligere bestillinger og sende dem på nytt om du trenger transport en annen dag.

Sjekk hvor taxien befinner seg

Det er ikke slik at en taxi bruker like lang tid på å komme frem hver gang. Dersom det skulle begynne å snø i Bergen kan du være rimelig sikker på at trafikken går av hengslene. Og midt oppi alt dette befinner taxien din seg.

Med Bergen Taxi-appen kan du følge posisjonen for bilen du har fått tildelt i sanntid, slik at du kan holde deg innendørs til den står parkert utenfor døren din.

Finn holdeplasser

Om du for eksempel ikke har vært i Bergen før er det ikke greit å vite hvor nærmeste holdeplass befinner seg. Også her utnytter appen telefonens GPS-egenskaper, og viser deg veien til nærmeste taxi-holdeplass.

Kvitteringer på e-post

Alle som har satt sammen en reiseregning vet at kvitteringer kan være et styr å holde kontroll på. Med Bergen Taxi-appen registrerer du enkelt og greit bare e-postadressen din, så sendes elektroniske versjoner av alle kvitteringene direkte hit. Akkurat som Flytoget, med andre ord.

Appen er gratis, så dersom du befinner deg i Bergen og har iPhone er det få grunner til å ikke hente den ned fra App Store.

PS: Taxi1 har en tilsvarende app her, om du vil ha flere alternativer å velge mellom. Denne har imidlertid ikke mulighet for å følge taxien via GPS. Et annet alternativ for å bestille taxi er appen Ring Taxi. Denne har numre til en rekke forskjellige drosjesentraler landet rundt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.