KLIMA

FNs naturtoppmøte – hva forventes av Norge?

7. desember går FNs biodiversitetskonferanse av stabelen i Montreal, og det er store forventninger til at denne skal få på plass en global naturavtale. Hva vil en naturavtale kunne bety for norsk næringsliv? Og hvilket ansvar bærer Norge i avtaleforhandlingene?

Utbygging av Wisting-feltet langt nord i Barentshavet, Norges bidrag til bevaring av regnskogen i Kongobassenget og norsk hvalfangst er temaer som engasjerer langt utenfor landets grenser. WWF peker på at Norge, med en av verdens aller største sparegriser, bør løfte frem finansstrømmer som virkemiddel for å nå naturavtalens mål.
Utbygging av Wisting-feltet langt nord i Barentshavet, Norges bidrag til bevaring av regnskogen i Kongobassenget og norsk hvalfangst er temaer som engasjerer langt utenfor landets grenser. WWF peker på at Norge, med en av verdens aller største sparegriser, bør løfte frem finansstrømmer som virkemiddel for å nå naturavtalens mål. Foto: Aker Solutions (illustrasjon), Abel Kavanagh/Monusco (CC BY-SA 2.0) og Adam Butler/NTB

Ifølge det internasjonale naturpanelet (IPBES) har så mye som 75 prosent av våre landarealer og 66 prosent av våre havområder blitt endret grunnet menneskelig aktivitet. Dette gjør at essensielle økosystemer nå fallerer.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.