FMC Technologies har lang erfaring med leveranser av undervannsutstyr, som her på Tordis, til Statoil. (Bilde: Laila Sømme/ FMC Technologies)

FMC KONGSBERG SUBSEA

FMC vant Statoil-kontrakt

FMC Technologies vant kontrakten for undervannsustyr til Fram-H Nor.

Kongsberg-bedriften skal levere undervanns-ventiltre, en manifold og en multifasemåler.

FMC skal også levere en integrert bunnramme, en umbilical, to brønnhoder og tilhørende kontrollsystem. Leveransen til Statoil skal gjennomføres i  2013.

Sjette i hurtigspor

Kontrakten på 400 millioner kroner er det sjette “fast-track”-prosjektet FMC Technologies har fått fra Statoil i løpet av to år, opplyser selskapet i en pressemelding.

 Oljeselskapet har innført “fast-track”-prinsippet for å få gjennom planer og utbygging av mindre felt og funn på en raskere måte, blant annet ved å benytte mer standard komponenter og utstyr.

Vinner på erafring

Fram-H Nord er et felt lokalisert på 360 meters havdyp i Nordsjøen. Utstyret vil leveres i 2013.

– Vi er veldig fornøyd med at Statoil fortsetter å bygge på vår erfaring og våre systemer for å bygge ut disse feltene, og for å øke oljeutvinningen på sokkelen, sier Rasmus Sunde, administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea AS.

Fram

Fram-funnene i Nordsjøen som hittil er bygget ut,  består av de to feltene Fram Vest og Fram Øst.

Feltene befinner seg omkring 20 kilometer nord for Troll-feltet .

Begge feltene er bygd ut med installasjoner på havbunnen og er tilknyttet Troll C-plattformen med rørledninger. Brønnstrømmen fra begge feltene prosesseres på denne plattformen.