OLJE OG GASS

FMC kutter 2000 ansatte

Usikkert om kuttene rammer ansatte i Norge.

FMC fjerner 2000 ansatte på grunn av lavere etterspørsel. Flesteparten av kuttene kommer i Nord-Amerika, men det er fremdeles uvisst om selskapet blir rammet her i Norge. Illustrasjon: FMC
FMC fjerner 2000 ansatte på grunn av lavere etterspørsel. Flesteparten av kuttene kommer i Nord-Amerika, men det er fremdeles uvisst om selskapet blir rammet her i Norge. Illustrasjon: FMC
12. feb. 2015 - 08:04

I går ettermiddag meldte FMC Technologies, som har kontorer flere steder i Norge, at det skal kutte 10 prosent av arbeidsstokken på grunn av oljeprisfallet.

Selskapet har 20.000 ansatte verden rundt, noe som betyr at rundt 2000 stillinger skal bort.

Det er fremdeles uvisst om de nyeste kuttplanene påvirker noen av selskapets fabrikker i Norge. Senest i januar kom meldingen om at det skal fjerne 120 stillinger i Ågotnes i Hordaland.

Les også: Se vår oversikt: Her forsvinner oljejobbene  

Sliter med oljeprisfallet

FMC følger med de nyeste kuttplanene de fire andre store i leverandørindustrien - Schlumberger, Halliburton, Baker Hughes og Weatherford - som allerede har fjernet mer enn 30.000 ansatte.

Grunnen er det dramatiske oljeprisfallet som startet i fjor sommer.

Administrerende direktør John Gremp i FMC meldte på selskapets kvartalspresentasjon i går at det er divisjonene i Nord-Amerika blir hardest rammet i denne omgangen. Det var nettstedet Fuelfix som først meldte dette.

Les også: Her ser du hvorfor oljeprisen faller  

Omsetningen skal ned

Gremp sa videre at de forventer at omsetningen i 2015 kommer til å synke fra fjorårets 44 milliarder kroner, og at man derfor er nødt til å roe ned pengebruken.

Han la til at selskapet kommer til å dra nytte av en kostnadsreduksjonsprosess som begynte i fjor, og at de nå skal jobbe hardt med å gjøre subseautstyret mer effektivt.

Les også: Derfor kan oljekrisen faktisk være en fordel

Likt aktivitetsnivå

– Vi skal ha et aktivitetsnivå i 2015 som er sammenlignbart med 2014, men vi skal gjøre det med en mindre og slankere subseaorganisasjon, sa Gremp.

Direktøren påpekte at FMC merker at det går stadig tråere i det nordamerikanske onshore-markedet ettersom flere hundre rigger har blitt stoppet. Han forventer at bremsen kommer til å være på i flere måneder fremover.

– Vi er sikre på at stegene vi tar nå vil gjøre det mulig for oss å komme oss gjennom nedgangsperioden på en effektiv måte, sa Gremp.

Flere nyheter om oljeprisen.  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.