BYGG

Flytter et helt fjell

Mona StrandeMona StrandeJournalist
15. jan. 2009 - 11:19

- Det er et 72.000 kvadratmeter stort fjell som skal fjernes. Steinmassene skal brukes til neste byggetrinn på kontorbygget og industribygget som vi skal sette opp rett i nærheten, sier daglig leder Sven Christian Ulvatne til Teknisk Ukeblad.

Lass på lass

Den 38 meter høye steinkolossen består av 510.000 m3 masse. Stangeland Maskin er underentreprenør, og de må kjøre ut en lastebil med masse hvert 3,3 minutt i 13 måneder.

- Vi begynte rett før jul, men når det er så enorme masser som skal flyttes skal det en del til før det vi har gjort blir synlig. Selv om vi kjører ut en lastebil nesten hvert tredje minutt må vi nok holde på noen måneder til før fjellet blir synlig mindre, sier Ulvatne.

Vei og tilbygg

Jobben, verdt 80 millioner kroner eks. mva., utføres for Baker Hughes. Arbeidene skal pågå frem til januar 2010, og omfatter flere oppgaver enn masseforflyttingen.

Når massene er fjernet skal grunnen planeres og gjøres klar til et tilbygg til eksisterende bygningsmasse. Fire nedlagte gårdsbruk skal rives, og det skal tilrettelegges ny adkomstvei.

"Nyfødt" selskap

Backe Bygg er et ferskt selskap. De har ikke holdt på lenger enn siden mars 2008, og har kun syv ansatte. Likevel har de allerede kommet opp i en omsetning på 150 millioner kroner, og Ulvatne melder om lyse utsikter for 2009.

Jobben de holder på med nå er deres tredje siden etableringen, og det andre oppdraget for Baker Hughes. For samme selskap skal de bygge et nytt kontorbygg i Tananger som skal stå ferdig til jul.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.