OLJE OG GASS

Flytende LNG-satsing fra Shell

OPTIMISTER: Shell håper kontraktene vil bidra til at de iløpet av få år har klar en prototyp av et flytende LNG-prosessanlegg.
OPTIMISTER: Shell håper kontraktene vil bidra til at de iløpet av få år har klar en prototyp av et flytende LNG-prosessanlegg. Bilde: Shell
Mona StrandeMona StrandeJournalist
29. juli 2009 - 15:04

Technip og Samsung har undertegnet en omfattende kontrakt med Shell.

Kontrakten innebærer at de to selskapene skal jobbe med design, konstruksjon og installasjon av flere flytende LNG-prosessanlegg for Shell de neste 15 årene.

Designutvikling

Ingen prosessanlegg av denne typen eksisterer ennå, så i første omgang blir oppgaven å komme frem til det ultimate konseptet:

– Shell har jobbet med ideen en god stund allerede. Når vi nå knytter til oss disse selskapene er det fordi vi har tro på konseptet og ønsker å gå videre med det. I første omgang blir oppgaven å videreutvikle tekniske løsninger og design. Når det vil stå ferdig en prototyp er for tidlig å si noe om, sier kommunikasjonssjef Kim Bye Bruun i Norske Shell.

Vurderes på flere felt

Det er Shells prosjekt- og teknologienhet, ledet av konserndirektør Matthias Bichsel, som får ansvar for prosjektet hos Shell.

De har ennå ikke tatt noen beslutning om hvor konseptet skal brukes, men vil vurdere det ved nye feltutbygginger.

– Vi ser en rekke potensielle felter hvor teknologien kan brukes. Vi vurderer for eksempel installasjon av flytende LNG-anlegg i Prelude-prosjektet utenfor Australia, og vil vurdere utbyggingsløsningen for flere andre LNG-prosjekter fortløpende, sier Bruun.

– En milepæl

Shell mener flytende LNG-produksjon er interessant av mange årsaker.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I tillegg til sikkerhets- og miljømessige fordeler ved å unngå lange rørledninger og omfattende infrastruktur på land, kan de komme til i områder hvor konvensjonelle løsninger ikke lar seg gjennomføre.

– Vi mener det er en milepæl for industrien at vi går videre med dette nå, og tror et slikt anlegg vil sette en ny standard for produksjon av LNG, sier Bruun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.