INDUSTRI

Flyselskapene vil gjøre håndbagasjen din 40 prosent mindre

Foreslår ny maksgrense.

Passasjerene må droppe de store koffertene dersom IATAs nye forslag blir en realitet. Foto: Wikimedia Commons.
Passasjerene må droppe de store koffertene dersom IATAs nye forslag blir en realitet. Foto: Wikimedia Commons.
10. juni 2015 - 09:02

Den internasjonale lufttransport-sammenslutningen IATA har foreslått en ny maksimumsstørrelse for håndbagasje på fly.

Denne skal være 55*35*20 centimeter, som gir et volum på 38,5 liter. Dette er ned snaut 40 prosent fra dagens maksbegrensning på 56*45*25 centimeter, ifølge Quartz.

Begrunnelsen til foreningen skal være at passasjerer skal bli tryggere på at håndbaggasjen de tar med alltid vil få plass på flyet, ifølge nettstedet. Forslaget er del av organisasjonens "Cabin OK"-program, hvis mål er å redusere tiden fly bruker på å forlate en flyplass etter ombordstigning.

Les også: Merker store passasjerer med sjakkmønster - for å unngå at de blir en propp i nødutgangen

Mindre enn norske flyselskap

Flere flyselskaper er allerede i gang med å individuelt redusere plassen passasjerene har til håndbaggasje, men de nye reglene vil altså sette en maksgrense for selskapene som er med i sammenslutningen.

I dag opererer både SAS og Norwegian med en maksstørrelse på 55*40*23 centimeter, som vil bli for stort dersom forslaget blir en realitet. Av disse to selskapene er kun SAS medlem av IATA.

– SAS er på plass hos IATA i Miami. Så langt er dette bare et initiativ, som vi vil se på hvordan kan fungere i praksis. Men om dette blir en internasjonal standard vil vi følge den, forklarer Henrik Edström, presseansvarlig i SAS.

Forslaget skal gjøre det enklere for kunden, da de kun vil ha én størrelse å forholde seg til på tvers av alle medlemsselskapene, ifølge han.

Les også: Her bygges flytypen Norwegian har bestilt 100 av

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.